Ny Dong-chef: Stor respekt for Eldrups arbejde

Den nye direktør for Dong har stor respekt for de resultater, den fyrede Anders Eldrup har leveret. Dong skal fortsætte i samme spor.

Når Henrik Poulsen sætter sig i direktørstolen i Dong Energy senest den 31. oktober i år, så skal man ikke forvente de store omvæltninger.

- Det ligger en meget klar og meget ambitiøs vækststrategi for Dong, som Eldrup har været med til at skabe sammen med medarbejderne og bestyrelsen, og det har de gjort rigtig, rigtig godt – og det er det arbejde, jeg vil være med til at fortsætte, siger Henrik Poulsen til DR Nyheder.

Det lyder næsten som en ros af din forgænger Anders Eldrup – er det tilfældet?

- Det tilkommer ikke mig at evaluere Anders Eldrup. Men jeg vil bare sige, at når jeg ser på noget af det arbejde, der er gjort i Dong Enrgy fra bestyrelsens side, fra ledelsens side og i høj grad også fra medarbejdernes side, så synes jeg, at de har skabt en meget stærk og sund virksomhed. Det synes jeg, de fortjener respekt for, siger Henrik Poulsen.

Fortsætter den grønne linje

Og det er da også den grønne linje, som den tidligere direktør Anders Eldrup var garant for, der skal føres videre.

- Det handler om en markant omstilling fra fossile brændstoffer til grøn energi, men det handler også om, at skabe en grøn dansk energikoncern i absolut verdensklasse, som kan være krumtap i at gøre Danmark til en førende nation inden for anvendelse og udvikling af grøn teknologi med de muligheder, der er for vækst og arbejdspladser, forklarer Henrik Poulsen.

Lader sig ikke skræmme

Den nye direktør lader sig ikke skræmme af alt den ballade, der har omgæret selskabet og direktørposten optil og efter Anders Eldrups fyring.

- Det er klart, at det er nogle af de overvejelse, jeg har gjort mig. Men når man tager et job som det her, så kigger man ikke tre måneder bagud eller tilbage i tid, så tænker jeg seks, otte, ti år ud i tiden. Og når jeg tager det sigte på Dong Energy, så er det ikke den medieopmærksomhed, der har været på det sidste, der ender med at være afgørende, lyder det fra den nyslåede direktør.

Facebook
Twitter