Ny fyringsrunde i Post Danmark: 770 ansatte mister jobbet

Omkring 520 ansatte får en fyreseddel hos Post Danmark, mens 250 allerede er opsagt.

Post Danmark skal fyre så mange ansatte, fordi der skal mindre post ud, lyder forklaringen. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Endnu en stor fyringsrunde rammer Post Danmark.

Omkring 520 ansatte får i løbet af den kommende uge en fyreseddel i hånden. Dertil kommer omkring 250 postarbejdere, som allerede er opsagt og skal forlade posten inden for de næste to måneder.

Det oplyser Post Danmark, den danske del af PostNord.

Afskedigelserne betyder, at Post Danmark samlet skal sige farvel til omkring 770 ansatte, hvoraf de 520 ventes at fratræde i marts 2017.

Ifølge Hans Erik Lindkvist, chef for HR i Post Danmark, er der behov for at reducere i medarbejderstaben, fordi danskerne sender markant færre breve til hinanden.

- Vi er igennem en fortsat proces, hvor mængden af breve falder ret dramatisk. Det fører desværre til, at vi må tage den konsekvens, at der skal være færre medarbejdere ansat, siger Hans Erik Lindkvist.

Kan komme flere afskedigelser

HR-chefen afviser ikke, at der kan være endnu flere medarbejdere, som vil miste deres job i virksomheden.

- Som brevmængderne udvikler sig og med underskud i virksomheden på over 200 millioner kroner, så er det klart, at der kan komme flere afskedigelser, siger Hans Erik Lindkvist.

De nye fyringer omfatter cirka 450 medarbejdere, som omdeler post og arbejder på sorteringscentraler og terminaler.

Derudover fyres cirka 70 medarbejdere inden for administration.

'Nu kan der ikke skæres mere'

Et bredt politisk flertal enedes i maj om en aftale, der ophæver Post Danmarks pligt til at dele breve ud fra dag til dag og gav grønt lys til, at et standardbrev må være fem dage undervejs.

Ifølge Eigil Johannesen, fællestillidsrepræsentant for HK'erne i Post Danmark, var det ventet, at det ville koste nogle stillinger, men han ærgrer sig over, at det er så mange.

- Postaftalen var desværre nødvendig for at få virksomhedens økonomi på rette spor, men nu må det også stoppe. De seneste år har været præget af fyringer af mere end tusinde medarbejdere. Nu kan der ikke skæres mere, siger han.

HK frygter flere fyringer i det nye år, hvor en ændring i momslovgivningen betyder, at Post Danmarks momsfritagelse på pakkepost bortfalder.

Der er ansat 10.000 medarbejdere i Post Danmark.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter