Ny minister vil vide hvad Danske Bank har tjent

På baggrund af nye oplysninger vil Finanstilsynet vurdere, om en ny undersøgelse skal sættes i gang.

Danske Bank er selv i gang med en undersøgelse, som ventes færdig til september, men det er ifølge Rasmus Jarlov ikke nok. (Foto: Raigo Pajula © Scanpix)

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) vil vide, hvor meget Danske Bank har tjent på at hvidvaske penge i sin estiske filial.

- Det ser ud til, at der er blevet tjent rigtig mange penge på ulovlige aktiviteter, siger Jarlov.

- Det er meget alvorligt, og det synes jeg, at der skal være klarhed over. Ingen er tjent med, at vi holder hånden over noget af det her omfang.

Ifølge Berlingske er mere end 50 milliarder kroner blevet hvidvasket i Danske Banks filial i Estland. Det er meget mere, end hvad der hidtil har været fremme.

Finanstilsynet vurderede i foråret, at der ikke var grundlag for at rejse straffesager mod banken.

Men tilsynet vil på baggrund af de nye oplysninger vurdere, om der er grund til at foretage en ny undersøgelse, oplyser Jarlov. Han understreger, at myndighederne ikke har sluppet sagen.

Danske Bank er selv i gang med en undersøgelse, som ventes færdig til september. Den kan ikke stå alene, fastslår ministeren.

I SØIK, også kendt som Bagmandspolitiet, følger man den aktuelle sag tæt, og man har kontakt med myndigheder og organisationer i flere lande.

/ritzau/

Facebook
Twitter