Ny trend: Danskerne tjekker jobopslag ved poolen

Danskere på sommerferie har usædvanligt travlt med at tjekke jobopslag.

Det er blevet billigere at være på nettet over mobilen i ferien. Det får flere danskere til at tjekke jobopslag. (Foto: Mark Makela © Scanpix)

Det er sommerferie, og traditionen tro har tusindvis af danskere pakket bilen og er draget sydpå.

Men hvor det tidligere kostede en mindre formue at tjekke mail og lave opslag på Facebook, betyder EU's roamingregler, som trådte i kraft sidste år, at det koster det samme at være på nettet i andre EU-lande, som det gør i Danmark.

Og det har den konsekvens, at danskerne ikke kan give slip på hverdagen derhjemme.

- Hvor vi normalt oplever en nedgang på 30 procent over sommeren, så har der stort set ikke været et dyk i år, og det samme oplevede vi sidste år, siger Kaare Danielsen, der er direktør for Jobindex.dk, der er landets største jobportal.

Selv om trafikken er livlig på Jobindex.dk, er der langt færre job at søge, fordi virksomhederne også er gået på sommerferie.

- De jobsøgende har ændret adfærd, men det har virksomhederne ikke. Normalt skal der 3-4 personer til at ansætte, og så venter man på, at alle er hjemme fra ferie, det er forklaringen. Vi ser et fald på omkring 30 procent i antallet af jobopslag i juli måned, forklarer Kaare Danielsen.

Råd: Send uopfordrede ansøgninger

At der er færre job at søge i juli, bør dog ikke afskrække folk med jobdrømme, mener han:

- Man kan sagtens søge job i sommerferien. Der er også færre jobansøgere i sommerferien, så man øger sine chancer ved at søge i ferierne, siger Kaare Danielsen.

Sommerferien er især velegnet til at sende opfordrede ansøgninger af sted, lyder det fra Kaare Danielsen:

- Selv om opslagene ikke er lagt ud, så ligger mange klar i skuffen. Min opfordring er at gå ind at tjekke, hvem der har slået stillinger op før sommerferien, for så fortsætter de nok efter ferien.

- Og ansættelser handler ikke om kvalifikationer, men om at vise, at man er proaktiv og ønsker jobbet. Det gør man ved at sende en uopfordret ansøgning.

Stadig langt fra toppen i nullerne

En god samfundsøkonomi gør også øjeblikket godt til at søge et nyt job.

Hjulene roterer flittigt, og der er nu 23.000 opslåede stillinger på Jobindex.dk. Det er 10.000 flere end bunden i 2009. Men stadig et stykke fra toppen på 33.000 i 2008, kort før Finanskrisen slog bunden ud af jobmarkedet.

- Man hører meget om, at det er svært at hyre arbejdskraft. Men vi er altså langt fra tiden op til finanskrisen. Vi kan sammenligne det nuværende antal opslåede stillinger med niveauet i 2005, siger Kaare Danielsen.

Facebook
Twitter