Nybagt mor og iværksætter: 'Jeg ville blive sindssyg, hvis jeg ikke brugte min voksenhjerne'

Som tidligere elitegolfspiller har Louise Ferslev altid været vant til at arbejde målrettet.

28-årige Louise Ferslevs børn er endnu for små til at få lommepenge. Elna på lige godt to år og Eddie på en måned må vente lidt, før de kan tjene på at gå ud med skraldet og tømme opvaskemaskinen.

Men når den tid kommer, er mor Louise helt klar. Hun står nemlig bag landets første lommepenge-app, MyMonii. Det er en app til banker, som gør det nemt for både forældre og børn at holde styr på lommepengene.

Lønnen motiverer til at fortsætte

En forretning Louise har arbejdet og bygget på siden slutningen af 2015. Hun har nemlig altid vidst, at et helt almindeligt 8-16-job ikke var hende.

- Allerede under min uddannelse på KEA (Københavns Erhvervsakademi, red) kunne jeg mærke, at jeg syntes, det var interessant at få ideer og at føre dem ud i livet, fortæller Louise Ferslev.

Hun fik sig en kassekredit og skød 30.000 i MyMonii sammen med tre investorer, der også troede på projektet.

I begyndelsen arbejdede hun ved siden af i restaurationsbranchen, mens hun fik sin virksomhed etableret. Men efter et års tid begyndte hun at give sig selv løn.

- Det er ikke en prangende løn, men det er nok til, jeg kan leve af det. Det er vigtigt for mig at kunne udbetale en løn til mig selv, der ligger over dagpengeniveau. For hvis man får mindre end det, tror jeg, man vil være mere tilbøjelig til at give op for at finde et job og tjene 'rigtige' penge i de perioder, det går dårligt, forklarer hun.

Skole, golf på eliteplan og tre jobs

For de perioder kommer, når man har sin egen virksomhed. Det ved Louise. Ligesom hun ved, at der skal arbejdes for at få det til at løbe rundt. Men ikke for meget. Det lærte hun allerede i gymnasiet, hvor hun var tæt på at gå ned med stress.

- Ved siden af min skole var jeg elitegolfspiller. Og det tager rigtig lang tid at spille golf på højt plan, for man skal have et højt bundniveau. Det får man jo kun ved at træne, træne, træne.

- Samtidig havde jeg en overgang tre jobs ved siden af. Det betød, at min kalender var fuldstændig proppet. Det var op i skole, lave lektier i pauserne, ud og træne golf efter skole for at holde handicappet ved lige. Arbejde et par timer for at tjene nogle penge og så træne igen og til sidst sove. Det var helt vildt, og det gik op for mig, at jeg bare gjorde tingene uden at mærke efter, om det var sjovt og fedt, fortæller Louise Ferslev.

Det var hendes mor, der sagde stop for Louise, så hun ikke nåede helt ud over kanten. Og det gør, at hun i dag kender sin grænse for, hvor meget hun kan arbejde.

- Det kan godt være, at det er hårdt arbejde at være iværksætter, men jeg kunne aldrig finde på at gå på kompromis med min sundhed.

Louise Ferslev præsenterede sin virksomhed for de fem erhvervsfolk i 'Løvens hule'. Jesper Buch sagde det, som de andre nøjedes med at tænke:

Manglede det ekstra for at nå helt til tops

Da Louise som 16-17-årig var allerbedst til golf, var hendes handicap nede på omkring 2. Men hun vidste godt, at hun ikke havde det ekstra, der skulle til for at leve af golfsporten.

- En ting er at have talentet for det, og det havde jeg! Og jeg har et rigtig stærkt konkurrencegen, jeg VIL bare vinde. Men med golf handler det om at få højt bundniveau. Dem, jeg trænede med dengang, og som er blevet gode, havde en sindssyg disciplin. Det havde jeg ikke helt på samme måde. Jeg spillede meget golf, men jeg lavede også andre ting ved siden af. Jeg var ikke på samme måde dedikeret, forklarer hun.

Men både konkurrencegenet og viljen til at nå langt har hun brugt mange gange siden. Også med MyMonii.

- I MyMoniii sætter jeg mål og når dem. Jeg kan godt have udfordringer undervejs, men dem kommer jeg over. Det er uden tvivl den samme mentalitet, som jeg havde, da jeg spillede golf. Jeg har rigtig mange ting med derfra.

Familien og virksomheden prioriteres

I dag er golfkøllen sat i tasken, for tiden er ganske enkelt ikke til det. Louise kunne nemlig ikke finde på at gå 18 huller for sjov.

- Jeg har alt for høje ambitioner på mine egne vegne. Og jeg ville blive pisse sur, hvis jeg ikke var god nok, griner hun.

Hun har dog planer om at begynde igen, når den et måneder gamle Eddie om et par år kan komme med på golfbanen.

Indtil da går tiden med to ting - familien og virksomheden.

- Jeg arbejder et sted mellem 30 og 50 timer om ugen - ved computeren. Derudover er MyMonii rigtig meget i mine tanker. Og det kan jeg jo gøre på alle tidspunkter af døgnet. For eksempel om natten når jeg alligevel ammer, lyder det fra den nybagte mor.

Far er en kæmpe del af børnenes liv

Hun har valgt en lidt anderledes barsel end den, mange andre mødre afholder med mødregruppe og babysvømning. For hende er der intet i vejen med den udgave. Det er bare ikke hendes måde at gøre tingene på.

- Jeg forstår godt, at andre prioriterer sådan. Det passer bare ikke til mig. Jeg ville blive sindssyg, hvis jeg ikke kunne holde min voksenhjerne i gang. Det ville være hårdere - for alle, hvis jeg gik hjemme på barsel på den måde, siger hun og slår en latter op.

Louise Ferslev mener ikke, at der er en rigtig eller en forkert måde at holde barsel på. Men der er en rigtig måde for hende. (Foto: PRIVATFOTO)

- For mig er det ikke et afsavn af noget. Det kan godt være, jeg har droppet håndbold, Netflix og golf. Og at jeg ikke bruger tid på at drikke café latte. Men for mig er det bare helt naturligt i den her periode af mit liv.

Louise arbejder på kontoret tre dage om ugen og resten af tiden hjemmefra. To af dagene på kontoret har hun sin kæreste og børnenes far Jens med. Han arbejder i restaurationsbranchen, så hans arbejdstider ligger om aftenen.

- For os er det naturligt at gøre på det måde. Og sådan bliver børnenes far også en kæmpe del af det. Vi ser det som sundt for ungerne at have os så tæt på, siger Louise og fortæller, at de også har meget hjælp fra ungernes mormor og onkel.

Facebook
Twitter