Nye kontaktløse Dankort kan bestilles fra i dag

Kontaktløse Dankort, som bare skal holdes hen mod terminalen, er snart klar til brug.

Snart vil det ikke længere være nødvendigt at stikke kortet i dankort-terminalen, hvis du køber for mindre beløb.

Du behøver snart ikke at bekymre dig om din Dankorts slidte chip, når du skal køre dit Dankort gennem maskinen og betale for dine varer.

Fra i dag kan du bestille et kontaktløst Visa/Dankort hos Danske Bank og Jyske Bank.

Du skal blot holde kortet hen til terminalen, og hvis beløbet er under 200 kroner, behøver man ikke taste sin pinkode. For betalinger på beløb over 200 kroner holder man kortet hen til terminalen og taster pinkoden på terminalen.

- Man skal meget tæt på kortlæseren for at få aflæst sit kort. Man vil opleve, at det er lidt nemmere og lidt hurtigere at få gennemført sin betaling, siger Jeppe Juul-Andersen, der er ansvarlig for Dankortet i Nets, til DR Nyheder.

Sikkert system

Ifølge Jeppe Juul-Andersen risikerer man ikke at komme til at betale for andres varer. Man risikerer heller ikke at betale for at betale for sine egne varer to gange.

- Sikkerheden for dobbelttransaktioner er præcis den samme, og man er som kortholder i Danmark rigtig godt beskyttet, hvis der skulle være uheld, eller hvis der er svindel med ens kort, siger Jeppe Juul-Andersen.

Teknologien bliver brugt i mange europæiske lande, og som kortholder er man sikret, hvis man får stjålet og misbrugt sit kort, lyder det.

- Der er en spærring på kortet, som gør, at man med jævne mellemrum selv ved små transaktioner vil blive bedt om at indtaste sin pinkode, så man kan ikke bruge kortet i særligt lang tid, siger Jeppe Juul-Andersen.

Kortet kan stadig bruges som traditionelt kort med chip og magnetstribe, hvor man taster sin pinkode.

Kunder hos Danske Bank kan bestille et kort i dag og frem til 1. november uden omkostninger, men ellers vil Danske Bank løbende udskifte kundernes eksisterende kort, i takt med at kortene udløber.