Nye pensionsregler giver travlhed hos advokater

Landets familieadvokater har rygende travlt, fordi der til nytår kommer nye regler om deling af kapital- og ratepensioner når et ægtepar går fra hinanden. Mange opretter ægtepagt og andre søger råd om en hurtig skilsmisse.

Fra nytår bliver reglerne for, hvordan pensioner deles ved skilsmisse ændret. (Foto: Keystone © Scanpix)

Den ny lov om pension og skilsmisse har fået flere til at være i tvivl om, hvordan deres pensionisttilværelse kommer til at se ud, hvis de bliver skilt. Det har skabt kø på advokatkontorene.

1. januar 2007 træder nye regler i kraft.

Som det er nu deles kapital- og ratepensioner ligeligt, når man går fra hinanden, men fremover vil det kun være sådan, hvis man har indgået en ægtepagt.

Laver ikke andet

Advokat Anne Broksø fra Hillerød siger, at i november og december laver hun ikke andet end sager, der har relation til ændringerne.

Også blandt medlemmerne af foreningen Danske Familieadvokater, melder formanden Anja Cordes om ekstra travlhed på grund af loven.

Og henvendelserne handler ikke kun om ægtepagter. Advokaterne rådgiver også om, hvorvidt en skilsmissesag skal startes nu.

Hurtig skilsmisse

Det er nemlig sådan, at en del kvinder har indset, at skilsmisse er deres eneste mulighed for at få del i deres ægtefælles pension.

For mændene, kan det ofte betale sig at vente, for så behøver de ikke at dele pensionskronerne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter