Nye tinglysningsregler udløser store besparelser

Boligejere kan med fordel vente til efter den 1. juli med at stemple et nyt realkreditlån. For så træder en ny lovændring i kraft, og får man senere bruge for et tillægslån, så kan man spare mange penge.

Den 1. juli i år bliver loven om tinglysningsafgifter ændret, og det er til forbrugernes fordel.

De nye lovændringer vil på sigt betyde besparelser for mange privat- og erhvervskunder.

Med lovændringen kan man senere konvertere sit realkreditlån og optage tillægslån, som samlet svarer til den oprindeligt tinglyste hovedstol, uden at man skal betale tinglysningsafgift til staten. Det oplyser Realkredit Danmark.

Den eneste betingelse er, at realkreditlånet er tinglyst efter den 1. juli 2007.

Billigere tillægslån i fremtiden

Hvis du optager et boliglån på to millioner kroner i juli i år, må du betale stempelafgift på 1,5 procent af lånet samt et tinglysningsgebyr på 1.400 kroner.

Hvis det nye boliglån erstatter et gammelt boliglån, så kan du få overført stempelafgift for det beløb, som du indfrier af det gamle lån.

Det er ens både for de nye og de gamle regler.

Men hvis du om fem år ønsker at optage et tillægslån på fx 200.000 kroner, så er det en stor fordel, at dit nye boliglån først bliver stemplet efter den 1. juli i år.

Sparer 4.400 kroner på tillægslån

For med de nye regler kan du optage tillægslån svarende til det beløb, du har afdraget på dit oprindelige boliglån, uden at lånet skal forbi tinglysningskontoret.

Dermed sparer du tinglysningsgebyret på 1.400 kroner samt stempelafgift af det nye lånebeløb.

De nye regler gælder også, hvis du vil konvertere dit lån. Den eneste betingelse er, at dit realkreditlån er blevet tinglyst efter den 1. juli i år.

For med de nye regler Hvis du Om fem år har du afdraget 200.000 kroner.

Hvis du til den tid ønsker at optage et tillægslån på 200.000 kroner, så kan du gøre det uden at skulle betale stempel og tinglysningsafgift til staten.

Slipper for en ekstra tinglysning

De nye regler stiller boligejerne bedreHvis dit nye boliglån bliver stemplet før den 1. juli i år, så gælder de nuværende regler, og så skal man også fremover fortsat tinglyse et nyt tillægslån og betale stempelafgift af lånebeløbet.

Det betyder, at et tillægslån på 200.000 kroner om fem år bliver 4.400 kroner dyrere, end hvis man venter med at få tinglyst sit nye boliglån til efter den 1. juli i år.

Først kommer stempelafgiften på 1,5 procent af de 200.000 kroner. Det er 3.000 kroner. Derudover kommer tinglysningsgebyret på 1.400 kroner.

Det er dog en forudsætning, at realkreditinstituttet godkender din økonomi og vurderer, at den samlede realkreditgæld i din bolig ikke overstiger 80 procent af boligens samlede værdi.

Facebook
Twitter