Nyfødte koster samfundet 800.000 kr.

En nyfødt fra 2007 vil gennem sit liv få 800.000 kroner mere fra det offentlige end vedkommende vil give igen. Det viser beregninger fra den liberale tænketank Cepos.

En nyfødt fra 2007 vil gennem sit liv få 800.000 kroner mere fra det offentlige end vedkommende vil give igen. Det viser beregninger fra den liberale tænketank Cepos. (© Stock.xchng)

En nyfødt vil gennem sit liv modtage flere offentlige ydelser fra det offentlige end vedkommende kommer til at betale tilbage i skatter og afgifter. Det viser et notat fra den liberale tænketank Cepos.

Faktisk vil den nyfødte koste det offentlige 800.000 kroner, viser beregninger fra den såkaldte Dream-gruppe, der også stod for Velfærdskommissionens beregninger.

- Den store ubalance mellem skattebetalinger og træk på velfærdsydelser for årgang 2007 afspejler, at de offentlige finanser på langt sigt ikke hænger sammen. Og det gælder også, selvom velfærdsreformen rykker efterløns- og folkepensionsalderen med ni år for de børn, der fødes i år. Velfærdsforliget trækker bestemt i den rigtige retning, men reformen sikrer ikke holdbarhed på de offentlige finanser. Der skal flere reformer til, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen fra Cepos.

Cepos mener, at politikerne skal afvikle efterlønnen, reducere det offentlige forbrug og sænke marginalskatten.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532dc6d6a11f9d0b28f302e7

FacebookTwitter