Tema Bidragssatser

Nykredit holder fast i bidragsstigninger efter bestyrelsesmøde

Banken holder fast i bidragsstigningerne, selvom mange af kunderne er stærkt utilfredse.

Bestyrelsesmedlem i Nykredit og professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Nina Smith, siger, at bestyrelsen fortsat har tillid til koncernchef Michael Rasmussen. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Der var ikke positive nyheder til de mange kunder i Nykredit, der er oprørte over de kommende stigninger på deres bidragssatser, efter dagens bestyrelsesmøde i banken.

Nykredit holder nemlig fast i de upopulære bidragsstigninger, forklarede bestyrelsesmedlem Nina Smith, der desuden er professor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet efter mødet til TV2.

Bidragssatser

Sidste år betalte de danske boligejere knap 15 milliarder kroner i gebyr på deres boliglån. Realkreditinstitutterne har nemlig de senere år skruet op for den såkaldte bidragssats, altså det gebyr en kunde løbende betaler til sit realkreditinstitut for at have et realkreditlån. Følg vores dækning her.

Gå til tema

- Vi gør alt, hvad vi kan for at få forklaret vores kunder og omverdenen, hvorfor vi gør, som vi gør. De her ting er jo noget, vi har arbejdet på i flere år, så det er en plan, vi følger, siger hun til TV2.

DR Nyheder har også forsøgt at få et kommentar fra Nina Smith, men hun ønsker ikke at stille op til et interview.

Nina Smith forklarer desuden, at vreden over bidragsstigningerne ikke er kommet som den store overraskelse, men at de er nødvendige.

- Vi vil rigtig gerne gøre os umage for at forklare, hvad det er, vi gør, og at vi helt klart mener, at det er det rigtige for dem. Det ér kompliceret stof det her, det er vi helt klar over, siger hun til TV2.