Tema Bidragssatser

Nykredit: Seks fra protestgruppe blev valgt

12 medlemmer er valgt ind i Nykredits repræsentantskab, og halvdelen er fra en protestgruppe

Nykredit har i aften holdt repræsentantskabsmøde i Kolding, og flere utilfredse kunder var mødt op. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Seks ud af otte fra en protestgruppe blev tirsdag valgt ind i Nykredits repræsentantskab ved et valg i Syd- og Sønderjylland.

En af de valgte er Jens Vesterbæk, der er formand for Consum.dk - en af flere protestgrupper, der er blevet mobiliseret i vrede over de forhøjede bidragssatser i Nykredits datterselskab Totalkredit.

Bidragssatser

Sidste år betalte de danske boligejere knap 15 milliarder kroner i gebyr på deres boliglån. Realkreditinstitutterne har nemlig de senere år skruet op for den såkaldte bidragssats, altså det gebyr en kunde løbende betaler til sit realkreditinstitut for at have et realkreditlån. Følg vores dækning her.

Gå til tema

Han forventer dog ikke en revolution, fordi protestgruppens seks medlemmer ikke kan stille meget op i et repræsentantskab med 104 medlemmer.

- Men vi vil selvfølgelig gå ind og stille spørgsmål ved børsnoteringen, og jeg glæder mig til at se de tal, som ligger bag, og som er så fortrolige, så fortrolige, siger han.

En anden nyvalgt er boligejer Hans-Jørgen Jagd. Se, hvad han sagde umiddelbart efter, at han var blevet valgt ind i Nykredits repræsentantskab:

Klik på play.

I alt blev 12 medlemmer i Syd- og Sønderjylland valgt ind i repræsentantskabet.

I morgen er der valg til repræsentantskabet på Sjælland og Bornholm, og her stiller protestbevægelsen ifølge Jens Vesterbæk med yderligere to kandidater.

/ritzau/