Nykredit sender 600 mio. kr. til vrede Totalkredit-kunder

Efter flere uger i voldsomt slagsmål med sine kunder, forsøger Nykredit nu at komme sine kunder i møde med nyt forslag.

Nykredit vil sende 600 mio. såkaldte kundekroner tilbage til kunderne (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

I en pressemeddelelse skriver Foreningen Nykredit, der ejer 90 procent af selskabet, at de vil sende 600 millioner kroner tilbage til kunderne i Totalkredit, der er ramt af de stigende bidragssatser – i form af de såkaldte kundekroner.

- Vi foreslår i bestyrelsen, at Foreningen Nykredit yder et tilskud på 600 mio. kr. til Totalkredit til gavn for virksomheden og kunderne. Det håber vi, at repræsentantskabet vil bakke op om,” skriver næstformand Nina Smith.

Bidragssatser

Sidste år betalte de danske boligejere knap 15 milliarder kroner i gebyr på deres boliglån. Realkreditinstitutterne har nemlig de senere år skruet op for den såkaldte bidragssats, altså det gebyr en kunde løbende betaler til sit realkreditinstitut for at have et realkreditlån. Følg vores dækning her.

Se Tema

Næstformanden forklarer, at det er planen, at pengene skal betales tilbage til kunder, når Nykredit går på børsen. Det skal ske indenfor de næste to år.

Beslutningen om at sende penge tilbage til kunderne skal endelig godkendes i repræsentantskabet på et møde den 16. marts.