Nyt jubelregnskab fra Lego: Bedste år nogensinde

Lego-koncernen fortsætter deres himmelfart, og for andet år i træk leverer de et rekordoverskud - og et lille spjæt på pressemødet.

2015 blev et fantastisk år for Lego - salget steg med 19 procent. (Foto: Grafik Mie Hvidkjær © DR Nyheder)

- Everything is - endnu mere - awesome, fristes man til at sige.

Legos administrerende direktør, Jørgen Vig Knudstorp, kan godt fortsætte den sejrssang, som han præsenterede for offentligheden for første gang for nøjagtig et år siden, da Lego fremlagde det bedste årsregnskab nogensinde.

For nu har legetøjsgiganten Lego sat ny rekord.

9,2 milliarder kroner lyder Legos overskud på efter skat, viser årsregnskabet for 2015. Det er 2,2 milliarder kroner mere end succesregnskabet fra året før.

Star Wars, Ninjago og Elves tog kegler

- Alle jeg har mødt de sidste 24 timer har spurgt, om jeg har taget danseskoene på, og om jeg vil danse for jer i år. Men svaret er nej. Men lad mig gøre det klart; at hvis jeg kunne synge og danse, så ville jeg gøre det, for det er der god grund til, siger Jørgen Vig Knudstorp, der brød ud i et lille glædes-spjæt på dagens pressemøde:

- 2015 blev et fantastisk år for os som en virksomhed. Det bedste nogensinde. Vi skønner, at cirka 100 millioner børn har haft en Lego-oplevelse i løbet af året(...). Det er særdeles tilfredsstillende, at vi kan levere endnu et år med en tocifret vækst i salget.

Der blev samlet solgt legoprodukter for 35,8 milliarder kroner sidste år. Især Lego Dimensions, Lego Star Wars, Lego Ninjago og Lego Elves solgte godt.

Og det er ikke bare her i Danmark, at Lego er populært. I 2015 nåede de farverige klodser ud til alle regioner i verden, og især i USA, Frankrig, Braslien, Kina og Japan blev klodserne revet ned fra hylderne, fremgår det.

Også antallet af lego-medarbejdere er steget. I 2014 var der 14.762 ansatte, i 2015 er der 17.294.

Facebook
Twitter