Nyt piratangreb på Maersk

Endnu et Mærsk-skib Maersk Virginia er blevet angrebet af pirater. Angrebet blev slået tilbage med hjælp fra canadisk krigsskib.

Endnu et Mærsk-skib Maersk Virginia er blevet angrebet af pirater. Angrebet blev slået tilbage med hjælp fra canadisk krigsskib. (Foto: Maersk © Scanpix)

Så slår piraterne ved Afrikas kyst til igen. Et containerskib fra Maersk, der sejler under amerikansk flag er angrebet af pirater. Skibet minder om det Maersk-skib, hvor kaptajnen i april blev taget som gidsel og befriet efter en dramatisk befrielsesaktion.

Det skriver Børsen.dk.

Den amerikanske journalist Sheila MacVicar overværede angrebet ombord fra et canadisk krigsskib, der i første omgang satte helikoptere ind efter et nødråb fra et libanesisk fragtskib.

Inden for få minutter var tre helikoptere i luften, og det fik piraterne til at droppe angrebet på det libanesiske fragtskib - men i stedet kastede de sig Maersk Virginia.

Piraterne afbrød angrebet på Mærsk-skibet, da de canadiske helikoptere cirklede over Mærsk-skibet for dermed at beskytte det mod piraterne, skriver Børsen.dk.

Facebook
Twitter