Nyt tilbud kan forgylde Matas-ejerne

Matas er tæt på at blive solgt til kapitalfonde. Foreløbig har der været nævnt en pris på 4,2 milliarder kroner, men måske bliver det mere. De 180 aktionærer i kæden får et nyt tilbud med posten i morgen.

De 180 aktionærer i Matas kan se frem til en million-gevinst, når kæden bliver solgt. En salgspris på 4,2 milliarder kroner vil i gennemsnit sikre aktionærerne 23,3 millioner kroner. (© DR)

Der er stor interesse for at købe den danske materialist-kæde Matas. Indtil nu har prisen for de 291 forretninger i kæden lydt på 4,2 milliarder kroner, men i sidste øjeblik er der kommet et nyt bud på banen.

Det bliver sendt ud med post i dag, og tilbuddet er så godt, at de 180 aktionærer risikerer at tabe kaffekoppen og få rundstykket galt i halsen, når de åbner posten tirsdag morgen, skriver Ritzau.

Matas-bestyrelsen vil dog ikke kommentere det nye tilbud, som kædens aktionærer i sidste ende skal godkende. Der har dog været flere interesserede købere på banen, og i april fik kædens bestyrelse mandat til at forhandle med potentielle aktionærer.

Salg forgylder ejerne

Bliver Matas solgt for 4,2 milliarder kroner får hver eneste i gennemsnit 23,3 millioner kroner ud af handelen.

Blandt bejlerne til Matas finder man det norske selskab Validus og islandske Baugur med blandt andet Magasin i bagagen.

Derudover har kapitalfondene Nordic Capital (ejer af bl.a. Falck), CVC Capital Partners (ejer af Danske Trælast og aktionær i Post Danmark) samt Altor Equity Partners (ejer af Ferrosan og Aalborg Industries) været nævnt som bejlere til Matas, men de har ikke selv bekræftet deres interesse.

Facebook
Twitter