Odense-borgmester om Facebook-nyhed: Happy smiley og thumbs-up

Peter Rahbæk Juel (S) har svært ved at få armene ned, efter Facebook annoncerer opførelsen af et stort datacenter i Odense.

På en mark i udkanten af Odense har den sociale medie-gigant Facebook valgt at opføre et stort datacenter.

Det enorme center bliver fyldt med servere med bunker af informationer om dig og mig bliver den tredje af sin slags i Europa og kommer til at optage, hvad der svarer til otte fodboldbaner i industriområdet Tietgenbyen i det østlige Odense.

-For mig er det her den store happy smiley og thumbs up, fordi det her er virkelig et vigtigt vendepunkt, vi når her, og jeg ser rigtigt store perspektiver for byen, siger Peter Rahbæk Juel (S), der siden årsskiftet har været borgmester i Odense.

Han håber på, at Facebooks valg af Odense vil give erhvervslivet i Odense stød fremad.

- Der kommer en kæmpe teknologivirksomhed, som jeg har en forventning om, at det vil bidrage positivt til erhvervslivet på Fyn og vil være med til at skabe virksomheder, siger Peter Rahbæk Juel (S), der siden årsskiftet har været borgmester i Odense.

At Facebook netop har udpeget Odense som fremtidigt centrum for datainfrastrukturen i Europa, betragter Peter Rahbæk Juel som en stor cadeau til Odense, der efter det store Lindø-værft lukkede i 2012 har kæmpet med at få beskæftigelse og vækst i omdrejninger:

- Vi blev hårdt ramt, da Lindø lukkede. Der tog vi skeen i den anden hånd og sagde; hvis vi skal tilbage, må vi hive os selv op med hårrødderne og bestræbe os på at udvikle Odense og få udviklet Fyn, så vi kan få gang i jobskabelsen igen. Det at Facebook og et så stort internationalt brand vælger Odense som sit nye hjemsted det er kun til at blive glad for, når vi har knoklet så meget, siger Peter Rahbæk Juel.

Se Peter Rahbæk Juel gå en tur langs hegnet ind til grunden i det østlige Odense med DR Nyheders erhvervskorrespondent Thomas Svaneborg.