Økologi på vej mod nyt rekordsalg

Trods finanskrise og danskerne tilbageholdenhed i købelysten, er der gang i salget af økologiske fødevarer.

(© Colourbox)

Salget af økologiske varer vokser fortsat stærkere end de fleste andre brancher. Detailomsætningen for økologiske fødevarer gror med cirka ti procent alene i år, viser ny prognose fra Landbrug & Fødevarer.

En melding, der er sød musik for den nye regering, der har varslet en massiv satsning på mere økologi.

Fortsætter danskerne med at købe økologisk på nuværende niveau resten af året, så ender den økologiske omsætning i detailhandlen i år med en ny rekord på 5,6 milliarder kroner, ifølge prognosen.

Det er en fremgang på 500 millioner kroner eller ti procent.

Forbrugere køber mere frugt

Prognosen bygger på de seneste udmeldinger fra dagligvarebutikkerne og fra de økologiske fødevareproducenter i medlemskredsen hos Landbrug & Fødevarer.

Den økologiske fremgang skyldes blandt andet generelt stigende fødevarepriser, som også har smittet af på den økologiske omsætning. samtidig køber forbrugerne nu mere økologisk frugt og grønt end tidligere.

- Især bliver der solgt flere gulerødder, tomater, løg og broccoli. Sammenholdt med, at de øvrige varekategorier som mejeri, æg og kød holder fast i deres markedsandele, giver det altså fremgang, siger økologichef Kirsten Lund Jensen.

Mere konkurrencedygtig

Meget taler for at 2011 bliver et rigtig godt år for økologien, siger Kirsten Lund Jensen.

Den positive markedssituation for økologien er på dagsordenen, når Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer holder årsmøde 12. oktober på Stenalt Gods.

- Vi har en ny regering, som gerne vil have tredoblet de økologiske arealer. En af forudsætningerne for dette er, at vores økologiske virksomheder er konkurrencedygtige, og at de økologiske landmænd herhjemme kan have en fornuftig indtjening i produktionen, siger Kirsten Lund Jensen.

Facebook
Twitter