Økologien er fortsat i voldsom vækst

Salget af økofødevarer gungrer fortsat afsted. Omsætningen steg i 2008 med 29 pct. i forhold til året før. Salget breder sig på stadigt flere varegrupper.

Hver gang danskerne køber for 100 kroner økologiske føde- og drikkevarer, går de 38 kroner til mælk, ost og æg. (© DR)

Danskerne lægger stadigt flere økologiske føde- og drikkevarer ned i indkøbskurven. Siden 2005 er salget i supermarkeder og varehuse mere end fordoblet.

Høje vækstrater i 2006-2007 fortsætter i 2008, hvor der blev omsat for 4,6 mia. kr. økologiske føde- og drikkevarer i supermarkeder og varehuse. Det er en stigning på 29 pct. i forhold til 2007. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Hver gang danskerne køber for 100 kroner økologiske føde- og drikkevarer, går de 38 kroner til mælk, ost og æg mod 49 kroner i 2005. Selv om omsætningen inden for mejerivarerne er steget med 56 procent i samme periode, så er andelen vigende i forhold til andre økologiske føde- og drikkevarer. Det er godt nyt for økologerne.

- Vi er meget glade både for fordoblingen i salget siden 2005 men også for, at forbruget af økologiske fødevarer nu breder sig ud på stadigt flere varegrupper. Tidligere har mælken udgjort en meget stor del af økosalget. Men nu kommer mange andre varegrupper som mel, gryn og grøntsager stadigt bedre med, siger pressechef Nanna Hyldgaard Hansen fra Økologisk Landsforening til Ritzau.