Økonomer: Uklogt at frede boligskatten

Flere økonomer advarer regeringen mod at frede boligskatten i en skattereform. En af dem er Danske Banks cheføkonom, der mener, at det kan blive svært at sænke skatten på arbejde markant, hvis boligskatten ikke er i spil.

Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank, siger, at det er uklogt ikke også at bringe boligskatten i spil i en skattereform. (Foto: DR © DR)

Flere økonomiske eksperter advarer regeringen mod at gennemføre en skattereform, der freder boligskatten. En af dem er Danske Banks cheføkonom, Steen Bocian, der mener det er uklogt ikke at se på ejendomsskatterne.

- Det er ikke fordi, vi ønsker en højere boligskat, men det kan være svært at finde den nødvendige finansiering til en markant lavere skat på arbejdsindkomst, hvis man ikke også har boligskatten i spil, siger Steen Bocian til Radioavisen.

Flere muligheder, hvis boligskatten er med

Han understreger, at muligheden for også at se på boligskatten ville give flere muligheder i en samlet skattereform.

- Man kan selvfølgelig godt finde skattelettelser og -stramninger, som alligevel kan gøre, at vi kan få en skattereform. Men det havde været at foretrække at lade det være op til skattekommissionen at kigge på de muligheder, der er - og så bagefter komme med de politiske vurderinger, siger Steen Bocian.

Samtidig ville boligskatten være god at dreje på, fordi man ønsker at sænke topskatten på arbejde.

- Hvis man tænker, at skattelettelsen skal ske på den sidsttjente krone, så vil der være den største skattelettelse i toppen - og det kunne man måske bruge boligskatten til at rette lidt op på, siger Steen Bocian.

Facebook
Twitter