Officerer beklager civil i militært topjob

Den næste chef for Forsvarets Efterretningstjeneste har ikke militær baggrund, og det beklager formanden for officerernes fagforening.

Departementsråd Thomas Ahrenkiel fra Statsministeriet bliver ny chef i Forsvarets Efterretningstjeneste, som har sagt farvel til admiral Finn Hansen, der skal være chef for SOK.

Forsvarsministeren har udpeget Thomas Ahrenkiel til chef for Forsvarets Efterretningstjeneste fra den 1. september.

Thomas Ahrenkiel er uddannet cand.polit. og har blandt andet været ambassadesekretær ved Danmarks faste repræsentation ved Nato og EU i Bruxelles, inden han kom til Statsministeriet.

Skarp beklagelse

At man nu får en civil i et topjob, der hidtil har været militært, beklages i skarpe vendinger af formanden for officerernes fagforening, HOD, Bent Fabricius.

- Det er jeg da ked af, siger han til DR Nyheder.

- For det første er jeg af den overbevisning, at en militær chef ville have endnu større fokus på den del af efterretningsindhentningen, som har betydning for de soldater vi har udsendt, siger Bent Fabricius.

"DJØF'erne har flere muligheder"

Det andet, som ærgrer officerernes formand er, at endnu et topjob er gledet ud af hænderne på det militære personel:

-Officerer har valgt deres livsgerning i Forsvaret og kan derfor ikke i samme grad konkurrere med andre faggrupper eksempelvis DJØF-gruppen, om stillinger inden for staten, det kommunale, regionale eller private erhvervsliv.

- Og jeg kan se, at kigger vi ti år tilbage i tiden, så er antallet af stillinger på generalsniveau reduceret mellem 20 og 30 procent.

Der bliver altså færre karrieremuligheder for officerskoprset, konstaterer formanden.

- Det betyder, at nogen af de dygtigste officerer formentlig vælger andre veje, altså går ud i det civile og forsøger alligevel at få en karriere der.

Facebook
Twitter