Også hemmelige parkeringsregler i Århus

DR Nyheder kunne i går fortælle, at Parkering København hemmeligholder regler for bilisterne. Nu viser det sig, at også P-kontrollen i Århus kommune hemmeligholder visse interne instrukser.

TV Avisen kunne i går fortælle, at Parkering København ikke udleverer alle regler for bødeudskrivelse.

Nu viser det sig, at også Parkeringskontrollen i Århus Kommune hemmeligholder visse, interne instrukser for bilisterne.

En intern margen

Det kommer for eksempel til udtryk, når parkeringsvagterne skal vurdere, om bilisterne holder for tæt på et hjørne eller et kryds.

- For eksempel i målesituationer for ikke at skulle diskutere med en bilist, om det er fem centimeter til den ene eller den anden side, så har vi selvfølgelig en intern margen på, hvor meget vi accepterer af overskridelse, siger Niels Richard Madsen, der er leder af Parkeringskontrollen i Århus Kommune.

I TV Avisen i går begrundede Parkering København hemmeligholdelsen med, at et kendskab til reglerne ville føre til et større moralsk skred blandt bilisterne. Og i Århus har man samme holdning:

- Det er vores klare opfattelse, at den margen bør holdes internt, så bilister ikke begynder at bruge det positivt for at parkere efter det, siger Niels Richard Madsen.

Instrukser vil blive fjernet eller offentliggjort

Og adspurgt hvorvidt han mener, at det er realistisk, at bilisterne vil spekulere i at udnytte en sådan viden i en travl hverdag, lyder svaret:

- Ja. For min erfaring er, at bilister bruger, hvad de kan for at skaffe sig en parkeringsplads, fordi i visse områder af Århus midtby er der stor mangel på parkeringspladser, og så vil de helt klart udnytte sådan en viden, siger han.

Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft Hansen, har forholdt sig til hemmeligholdelsen hos Parkering København. Han køber ikke argumenterne for at holde visse regler hemmelige for bilisterne, og han konkluderer at:

- Samlet set er det min opfattelse, at Center for Parkering ikke har godtgjort at dele af vejledningen skal undtages fra aktindsigt.

Hos Parkeringskontrollen i Århus Kommune vil man nu overveje meldingen fra ombudsmanden:

- Det må vi jo forholde os til, og så er der to muligheder. Enten at offentliggøre dem, eller helt at fjerne dem, så vi siger, jamen så er der ingen elastik eller margen, siger Niels Richard Madsen.

Facebook
Twitter