OK-forhandlinger runder 21 timer: Forhandlere har sovet i kantinen i Forligsinstitutionen

Forhandlinger om en ny overenskomst i kommunerne har været i gang hele natten og kører stadig. Øvrige forhandlere skal mødes senere i dag.

Overenskomstforhandlinger i Forligsinstitutionen på det kommunaleområde begyndte søndag klokken 10.00 (Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix) (Foto: Uffe Weng © Scanpix)

Morgenmaden er ved at blive serveret til de kommunale topforhandlere i Forligsinstitutionen, efter de i 21 timer har siddet ved forhandlingsbordet for at forsøge at blive enige om de offentlige overenskomster.

Forhandlingsrunden begyndte søndag klokken 10.00, men der er stadig ikke fundet en løsning.

- Folk har ligget og sovet i kantinen i nat, og for lidt siden sagde de, at de får serveret morgenmad klokken 7, så lige nu er de ikke på vej hjem, siger DR's reporter Oscar Ørtoft Pedersen.

Det er det sidste planlagte møde mellem de kommunale parter inden forligsmandens deadline på tirsdag. I går fortalte DR's økonomikorrespondent, Casper Schrøder, at der var en mere optimistisk tone.

- Forhandlerne lød temmelig pessimistiske, da de gik ind til forhandlingerne, men så er der i løbet af dagen kommet mere optimistiske toner fra nogle af parterne. Det er ikke en garanti, men det er meget bedre end lørdag på statens område, hvor der ingen bevægelse var, sagde han.

Sidste møde inden deadline

Forligsmand Mette Christensen styrer, hvad der skal tales om i Forligsinstitutionen - og hvorvidt det giver mening at fortsætte forhandlingerne.

Hun har mulighed for at udsætte deadlinen igen og dermed rykke datoen for, hvornår en konflikt kan bryde ud.

Når forhandlerne på det kommunale område træder ud af døren, er forligsmandens dag langt fra slut.

På det regionale område er der indkaldt til forhandling i Forligsinstitutionen i dag klokken 10.

Klokken 17 er det så topforhandlerne på det statslige område, som skal forhandle igen for at få enderne til at mødes. Deres seneste indbyrdes forhandlingsrunde i lørdags endte uden at parterne gav udtryk for, at de var rykket nærmere hinanden.

Facebook
Twitter