OK-forhandlinger for statsansatte brudt sammen

Forhandlingerne mellem staten og forhandlerne for de 180.000 statsansatte er netop brudt sammen.

Chefforhandler for de statsansatte Flemming Vinther i HK-huset i København.

Seks dages slutspurt mod en OK-aftale for de statsansatte har foreløbig været forgæves. Forhandlingerne mellem minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, og de faglige organisationer er løbet ud i sandet.

- Overenskomsten 2018 har været lige så vanskelig som forventet, trods en langt optakt står arbejdsgiverne for de offentligt ansatte stadig langt fra de ansatte. Danmark er rykket tættere på konflikt, siger chefforhandler for statsansatte Flemming Vinther.

Den store knast er de statsansattes løn i de kommende tre år.

- Vi har været meget klare i mælet om, hvad der skal til for at indgå en aftale. Danmark er kommet ud af den økonomiske krise. Det skal statens ansatte også mærke. Ligesom de accepterede smalle aftaler ved de sidste tre overenskomster under krisen. Derfor skal de ansatte have mere i løn, forsætter Flemming Vinther.

Løn er ikke den eneste tilbageværende knast i forhandlingerne. Sikring af spisepause for de statsansatte plus en arbejdstidsaftale for lærerne er stadig centrale krav.

Konflikt rykket et skridt nærmere

Med forhandlingssammenbruddet er en konflikt rykket et stort skridt nærmere.

- En konflikt er ikke vores ønskescenarie. Hvis den var det, havde vi ikke brugt seks døgn og en rigtig lang optakt på at skabe mulighed for at indgå en aftale. Vores mål er stadig at få en god aftale, som sikrer en velfungerende statslig sektor med rimelige vilkår for de ansatte, lyder det fra Flemming Vinther.

Sophie Løhde: Min dør er åben

Fra statens chefforhandler Sofie Løhde lyder det:

- Min dør er stadig åben, og jeg er klar til nye forhandlinger.