Ophæver navneforbud over model i skattesag

Retten i Helsingør har ophævet navneforbuddet mod en 38-årig fotomodel og hendes mand, der er sigtet for skattesnyd til mere end seks millioner kroner.

Skat anklager topmodellen Camilla Vest og hendes mand for at snyde statskassen for mere end seks millioner kroner. (Arkivfoto). (© Scanpix)

Retten i Helsingør har ophævet navneforbuddet i skattesagen mod den 38-årige danske topmodel Camilla Vest Nielsen og hendes mand Peder Nielsen.

Nordsjællands Politi hævder i anklageskriftet, at parret i perioden fra 2001 til 2006 samlet har undladt at betale skat af indtægter på 13.829.825 kroner og derved snydt Skat for 6.598.200 kroner.

USA eller DK

Parret har i perioden over for skattemyndighederne oplyst, at de fra 2001 til 2006 boede i USA, og derfor ikke var skattepligtige i Danmark.

Anklageren i sagen, politiassessor Rikke Hald, mener at kunne bevise, at parret var bosiddende i Nordsjælland, og derfor skulle have betalt skat i Danmark.

Derfor kræver anklagemyndigheden en efterbetaling på 6.598.200 kroner i skat og en bøde på et tilsvarende beløb.

Op til otte års fængsel

Den 38-årige tidligere model er tiltalt efter skattekontrolloven og straffelovens paragraf om skattesvig, der har en straframme på otte års fængsel.

Der er afsat 10 retsdage til sagen, der forventes afsluttet til november.

De tiltalte nægter sig skyldige.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter