Oprejsning til Skare i kødskandalen

Oksekødsvirksomheden Skare får oprejsning efter en strid med fødevaremyndighederne om regler for mærkning af kød. Nu er de principper, som Skare er anklaget for at overtræde, gjort lovlige.

Den samlede detailhandel har smidt Skare-kødet ud af køledisken. Men nu får Vejen-virksomheden oprejsning i sagen.

Oksekødsvirksomheden Skare i Vejen får nu oprejsning efter en strid med fødevaremyndighederne om regler for mærkning.

Det skriver Berlingske Tidende.

De principper for datomærkning af oksekød, som virksomheden i de seneste dage i pressen er blevet anklaget for at overtræde, er nu blevet gjort lovlige.

Det fremgår af et notat fra den 12. april fra Fødevarestyrelsen.

Stormvejr i pressen

Skare har i den grad været ude i stormvejr den seneste tid.

I pressen er virksomheden blevet anklaget for fusk med mærkningen, mens politiet i Ribe har sigtet selskabet for ulovlig mærkning af et parti kød, der blev fundet på virksomheden Skare Meat Packers.

Sagen er foreløbig kulmineret med, at den samlede detailhandel med Coop og Dansk Supermarked i spidsen har stoppet al samhandel med Skare. Årsagen er butikkernes frygt for negative forbrugerreaktioner i kølvandet på mediestormen mod Skare.

Regler præciseret

Fødevarestyrelsen har med notatet præciseret reglerne.

Den nye fortolkning om oksekødsmærkning siger, at det fremover er muligt at pakke et parti oksekød med to forskellige mærker. Dermed må Skare mærke sit kød med kort holdbarhed, det vil sige som fersk - og samtidig mærke det som frossent kød med en holdbarhedstid på op til to år.

Myndighedernes betingelse er, at denne dobbelte mærkning sker samme dag, selv om kødet først fryses ned efter nogle ugers modning.

I tråd med EU-direktiv

Hidtil har Fødevareregion Syd i Esbjerg ikke villet acceptere, at Skare brugte den fremgangsmåde.

Og det på trods af, at metoden er blevet anvendt af fødevaremyndighederne i resten af EU i henhold til EUs mærkningsdirektiv.

- Vi har bedt om at kunne bruge den model for at kunne producere færdigmodnet kød af høj kvalitet. Og det kan vi gøre nu, hvis vi dobbeltmærker oksekødet samme dag, som vi producerer kødet. Tingene i den her sag er desværre kørt alt for langt på grund af misforståelser mellem os og myndighederne, siger administrerende direktør Kurt Skare fra SkareGruppen.

Facebook
Twitter