Over 52.000 har søgt dagpenge: Se, hvor mange der har meldt sig ledig i din a-kasse

Særligt hos fire a-kasser er der lige nu mange, der beder om dagpenge.

Særligt a-kasserne for 3F, Det Faglige Hus, ASE og Kristelig A-Kasse ser lige nu mange nytilmeldte dagpengemodtagere. (Foto: Mads Rafte Hein © DR)

Der er stormløb mod a-kasserne i øjeblikket.

Udsigten til et langvarigt økonomisk uvejr i lyset af den voksende coronakrise får i disse dage mange til at tilmelde sig kasserne, der kan udbetale dagpenge, hvis jobbet skulle forsvinde.

Men også blandt de eksisterende medlemmer af a-kasser landet over har flere tusinde allerede nu meldt sig ledige for at kunne gøre brug af dagpenge.

En opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at der fra 9. marts til 1. april er kommet 52.759 nye ledige hos a-kasserne.

Særligt a-kasserne for 3F, Det Faglige Hus, ASE og Kristelig A-Kasse ser lige nu mange nytilmeldte ledige. De fire a-kasser har tilsammen mere end halvdelen af de nye dagpengemodtagere.

Kortuddannede særligt ramt

I perioden er der også kommet yderligere 13.546 nye ledige til, som har søgt anden form for hjælp uden om a-kasserne som eksempelvis kontanthjælp.

Og det er især dem med de korteste uddannelser, der lige nu for alvor mærker konsekvenserne af coronakrisen.

47.000 personer med grundskole, gymnasiale og erhvervsfaglige uddannelser har meldt sig ledige, lyder det i en pressemedelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

De udgør lige omkring 72 procent af alle, der har meldt sig ledige siden 9. marts.

- Corona-krisen rammer os både sundhedsmæssigt og økonomisk, og det ser vi desværre også i ledighedstallene nu. Det er dem med kortest uddannelse, der indtil videre er blevet hårdest ramt, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Hvad er hovedkrav til dagpenge?

  • Du skal have været medlem af en a-kasse i mindst ét år.

  • Du være registreret som arbejdssøgende i dit lokale jobcenter.

  • Læs om flere krav her.

  • Kilde: Borger.dk

Tallet for nye ledige omfatter både personer, der er fyret og har mistet deres job, men også de ansatte, som i øjeblikket er sendt hjem uden løn og derfor må søge dagpenge.

Landets jobcentre er i øjeblikket lukkede, og de ansatte er også sendt hjem. Men man kan stadig få udbetalt ydelser, hvis man bliver ledig, lyder det fra ministeren.

- Til de mange nye ledige har vi sat dagpengeperioden på pause, ligesom man heller ikke skal være aktiv jobsøgende i øjeblikket, siger Peter Hummelgaard.