OVERBLIK Det handler det store skattelæk om

Sagen udspringer fra Panama, har tråde til det meste af verden - herunder Danmark - og omfatter 11,5 millioner lækkede dokumenter.

Ord som 'Det store skattelæk' eller #Panamapapers fylder meget i danske og internationale medier i dag. Hvis du ikke har fulgt dækningen i løbet af dagen, kan det måske være lidt svært at følge med.

Her er et hurtigt overblik over, hvad sagen drejer sig om. Du kan også klikke på billedet øverst i artiklen for at få en kort videointroduktion.

- For flere måneder siden fik den tyske avis Süddeutsche Zeitung en henvendelse fra en kilde med informationer om, at der er sluppet interessante dokumenter ud fra et stort advokatfirma i Panama ved navn Mossack Fonseca.

- Der er tale om knap 11,5 millioner dokumenter, som viser, at firmaet rådgiver kunder verden over i, hvordan de undgår at betale skat. Dokumenterne afslører tusindvis af skattely-aftaler, også med kunder fra Danmark.

- Süddeutsche Zeitung deler informationerne med en række andre medier verden over, og søndag aften kommer nyheden ud - blandt andet via DR-dokumentaren 'Det store skattelæk'.

- Mange toppolitikere, sportsstjerner og kendte velhavere har været kunder i Mossack Fonseca, fremgår det af dokumenterne. Blandt andre Islands statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson, fodboldspilleren Lionel Messi og skuespilleren Jackie Chan.

- Flere danske firmaer og personer bliver også nævnt i dokumenterne. Heriblandt den tidligere Illum-ejer Harry Rosenberg.

- DR Dokumentar afslører på baggrund af de lækkede dokumentar fra Panama, at flere danske banker - heriblandt Nordea og Jyske Bank og Nordea - hjælper til, når deres kunder opretter og vedligeholder selskaber i skattely.

- Afsløringerne får skatteminister Karsten Lauritzen (V) på banen. Han varsler en indsats på området fra Skat.

- Dokumenterne viser, at den norske bank DNB har været med til at etablere skuffeselskaber, der er blevet brugt til skatteunddragelse. DNB's koncernchef, Rune Bjerke, undskylder i en pressemeddelse.

- Nordeas chef for Private Banking, danskeren Thorben Sander afviser, at selskabet hjælper kunder med at undgå at betale skat. Nordea iværksætter dog en intern undersøgelse.