OW Bunker-aktionær mister tusindvis af kroner: Tæppet blev revet væk under mig

- De arbejder jo med risikostyring. De ved vel, hvad de laver, siger en aktionær, der har tabt kassen på OW Bunkers faretruende konkurs.

Det økonomiske kaos i OW Bunker har ikke kun ramt velpostrede investeringsforeninger og kapitalfonde. Flere privatpersoner har tabt tusindvis af kroner. (Foto: Henning Bagger /Scanpix © Scanpix)

Kasper Roth havde ikke set det komme.

- De arbejder jo med risikostyring. De ved vel, hvad de laver, siger han.

Han er 43 år og programmør. Ved siden af det leger han med aktier, og da han slog øjnene op i morges, var han med ét slag 25.000 kroner fattigere.

- Tæppet blev revet væk under mig, siger han til DR Nyheder.

Det er kun tre uger siden, han købte aktierne i OW Bunker, og der var ingen alarmklokker, der gav ham en idé om at skille sig af med dem igen, før det var for sent.

Kaos i OW Bunker koster private kassen

Onsdag aften kom det frem, at OW Bunker har afsløret omfattende svindel i et datterselskab og derudover tabt enorme summer på eksisterende kontrakter.

Sidste år havde virksomheden en omsætning på 92,3 milliarder kroner, og blev dermed Danmarks næststørste selskab målt på omsætning. Kun A.P. Møller – Mærsk er større.

Men i dag er Nørresundby-virksomheden faretruende tæt på konkurs.

Men det økonomiske kaos i OW Bunker har ikke kun ramt velpostrede investeringsforeninger og kapitalfonde. Blandt taberne er flere privatpersoner, der nu har mistet store dele af deres opsparing. Og flere af dem er vrede.

Pensionist taber 60.000: Det er en skandale

En anden er den 82-årige pensionist Leif Fauner, der havde postet en god sjat penge til sin sene alderdom i aktier i det danske brændstofselskab.

- Jeg er meget, meget overrasket. Det er kun cirka 150 hverdage siden, de gik på børsen. Hvordan kan de opleve svindel og deres aktier falde så meget på så kort tid? spørger han gal og forundret.

Den bankuddannede pensionist har tabt 60.000 kroner og er vred, selv om han ved, at der er en risiko ved alle investeringer.

- Det er en stor skandale. De skal politiundersøges og det med det samme. Det er da det mindste, man kan gøre, siger han til DR Nyheder.

OW Bunker er en rodebutik til 0 kroner

Omkring 20.000 privatpersoner købte ved OW Bunkers børsnotering i foråret aktier i virksomheden. Om deres penge er tabt, er endnu et åbent spørgsmål.

- Det er én stor rodebutik, og de (OW Bunker, red.) kan ikke selv sige, om der er flere skeletter gemt i skabene, siger Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening til DR Nyheder.

Omkring 125 millioner dollar, svarende til cirka 745 millioner kroner, er angiveligt blevet stjålet fra virksomheden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk