OW Bunker er gået konkurs - to ledende medarbejdere er politianmeldt

To ledende medarbejdere er bortvist og politianmeldt, og OW Bunker erklærer sig konkurs.

OW Bunker er gået konkurs. Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse. (Foto: Kasper Palsnov © Scanpix)

OW Bunker indgiver konkursbegæring og politianmelder to medarbejdere. Det oplyser selskabet fredag aften til fondsbørsen.

Konkursen berører omkring 20.000 aktionærer og flere end 600 ansatte i OW Bunker A/S, O.W. Bunker & Trading A/S samt O.W. Supply Trading A/S.

Selskabet skriver i meddelelsen, at det ikke har været muligt for bestyrelsen og direktionen at finde en holdbar løsning.

I onsdags kom det frem, at flere ledende medarbejdere i et datterselskab til OW Bunker i Singapore var mistænkt for at have bedraget selskabet for omkring 125 millioner dollars.

- Siden kreditfaciliteten blev lukket ned onsdag er den underliggende forretning eroderet betydeligt, siger bestyrelsesformand Niels Henrik Jensen.

- Bankerne har sikkerhed i alle tilgodehavender og som følge deraf, og uden tilsagn om ny, betydelig kreditfacilitet i den umiddelbare fremtid, er det ikke muligt at redde den resterende del af forretningen.

To medarbejdere politianmeldt

OW Bunker oplyser desuden, at resultatet af en intern undersøgelse er, at to ledende medarbejdere ansat i datterselskabet Dynamic Oil Trading er blevet bortvist og politianmeldt for millionsvindelen.

Bestyrelsesformanden oplyser, at der ingen anden mulighed har været end at indgive konkursbegæring.

- På vegne af hele bestyrelsen og direktionen skal vi dybt beklage dette resultat og de konsekvenser det har for selskabet, medarbejderne, aktionærerne og forretningspartnere, siger Niels Henrik Jensen.

Konkursbegæringen vil hurtigst muligt blive indgivet til skifteretten i Aalborg, skriver OW Bunker slutteligt.

Køber og sælger brændstof

OW Bunker er en global virksomhed, der primært lever af at købe og sælge brændstof til skibe.

Sidste år havde virksomheden en omsætning på 92,3 milliarder kroner, og blev dermed Danmarks næststørste selskab målt på omsætning. Kun A.P. Møller – Mærsk er større.

Virksomheden blev børsnoteret for syv måneder siden. Fra en værdi af 186 kroner på sit højeste er aktien faldet til 69 kroner på sit laveste.

Facebook
Twitter