Tema OW Bunker

OW Bunker-investorer stævner Morgan Stanley og Carnegie

Kravet mod de sagsøgte efter OW Bunkers krak lyder på omkring 767 millioner kroner.

- Det er vores vurdering, at bankerne har haft kendskab til OW Bunkers spekulationsaktiviteter, udtaler juridisk chef i ATP's investeringsafdeling Tomas Krüger Andersen. (Foto: Kasper palsnov © Scanpix)

Investeringsbankerne Morgan Stanley og Carnegie, der var bag børsnoteringen af OW Bunker, bliver nu stævnet af 24 danske institutionelle investorer i en sag om såkaldt prospektansvar.

Det oplyser ATP i en pressemeddelelse.

Med de to investeringsbanker i bunken dækker kredsen af sagsøgte i sagen om erstatningskrav mod OW Bunker A/S under konkurs forskellige Altor-enheder samt den tidligere bestyrelse og daglige ledelse af OW Bunker.

OW Bunker

Hvordan kunne det ske, at OW Bunker - Danmarks næststørste virksomhed målt på omsætning - pludselig gik konkurs. Få overblikket her.

Gå til tema

Kravet lyder på omkring 767 millioner kroner.

- Konsortiet har valgt at udvide kredsen af sagsøgte til også at omfatte emissionsbankerne Morgan Stanley og Carnegie. Det sker på baggrund af nye oplysninger i et omfattende bilagsmateriale fra konkursboet, som vi først i foråret har fået adgang til, udtaler Tomas Krüger Andersen, juridisk chef i ATP's investeringsafdeling, i en kommentar.

- Det er vores vurdering, at bankerne har haft kendskab til OW Bunkers spekulationsaktiviteter, og at bankerne har medvirket til at vildlede investorerne. På den baggrund kan de efter vores vurdering gøres erstatningsansvarlige, lyder det fra den juridiske chef.

DR Nyheder har tidligere skrevet, at nøglepersonerne i det konkursramte selskab samt Carnegie og Morgan Stanley kunne se frem til omfattende sagsanlæg, fordi OW Bunker ifølge aktionærerne blev solgt med en forkert varedeklaration om, at selskabet var en sikker investering, hvor driften ikke var afhængig af udsving i olieprisen.

Det var dog netop store prisfald på olie, der var med til at sænke OW Bunker i vinteren 2014.

/ritzau/