Tema OW Bunker

OW Bunker-rapport indgår i Bagmandspolitiets efterforskning

Muligheden for at rejse en straffesag i OW Bunker-sagen holdes stadig åben af Bagmandspolitiets efterforskning.

Bagmandspolitiet håber at have en afklaring af, hvorvidt de kan rejse en straffesag om OW Bunkers konkurs i løbet af 2016. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Kurator-redegørelsen omkring OW Bunkers konkurs i 2014 er afsluttet, og den retter en hård kritik mod både ledelse og ejere i selskabet.

Målet med kurator-redegørelsen har været at afdække, hvorvidt der er mulighed for at rejse en erstatningssag - hvilket advokat Søren Halling Overgaard, der har lavet redegørelsen, mener er muligt.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet – i daglig tale Bagmandspolitiets – opgave er derimod at undersøge, hvorvidt der kan rejse en straffesag mod nogen af de implicerede.

OW Bunker

Hvordan kunne det ske, at OW Bunker - Danmarks næststørste virksomhed målt på omsætning - pludselig gik konkurs. Få overblikket her.

Gå til tema

I den efterforskning vil kurator-redegørelsen spille en rolle, lyder det.

- Vi har igennem hele det her forløb haft et tæt samarbejde med kuratorerne i sagen, og den rapport, som nu ligger på bordet, indgår i vores videre efterforskning, forklarer chef for Bagmandspolitiet, Morten Jakobsen.

Ifølge Morten Jakobsen skal der i sagerne som denne noget mere til at rejse straffesag end en sag om erstatning.

Bagmandspolitiets efterforskning har stået på siden slutningen af 2014, og Morten Jakobsen kan ikke sige noget om, hvornår resultatet af arbejdet foreligger.

- Jeg håber, at vi på et eller andet tidspunkt i løbet af 2016 kan slå en streg i sandet og sige, om vi mener, der er grundlag for et strafferetsligt ansvar eller ej, forklarer han.