OW Bunker sejler ind på børsen

Danmarks næststørste virksomhed målt på omsætningen, OW Bunker, går på børsen, oplyser selskabet.

OW Bunkers skib OW Aalborg ligger til land på Amager ved København. Skibet er en flydende tankstation. (Foto: Kasper palsnov © Scanpix)

En af verdens største leverandører af brændstof til skibe, danske OW Bunker, gør nu sit indtog på fondsbørsen i København. Det oplyser selskabet onsdag morgen.

Der har i flere dage været gang i rygterne om en forestående børsnotering - og den er nu et faktum.

Det nordjyske selskab køber og sælger skibsbrændstof verden over. Og det er i forbindelse med selskabets årsregnskab for 2013, at børsnoteringen blev offentliggjort.

OW Bunker vil udstede aktier i forbindelse med børsnoteringen, og oveni vil selskabets storaktionær, kapitalfonden Altor, også sælge ud af sit ejerskab.

Kun overgået af Mærsk

Den nye debutant på børsen omsatte sidste år for 17 milliarder dollar svarende til 92,3 milliarder kroner. Og det gør altså selskabet til det næststørste blandt danske selskaber, hvad angår omsætningen, kun overgået af giganten A.P. Møller - Mærsk.

Men indtjeningen i hele branchen for salg af brændstof til skibe ligger noget lavere. Sidste år kom bruttoresultatet på 1,2 milliarder kroner - og 343,6 millioner kroner var der til overs på bundlinjen.

OW Bunkers har 622 ansatte fordelt på 38 kontorer i 29 lande verden over.

/ritzau/

Facebook
Twitter