Pandora banker ind på børsen

Smykkefirmaet Pandora strøg direkte ind i top ti over de største danske børsnoteredevirksomheder i Danmark. Kursen steg kraftigt fra morgenstunden.

pandora (© Pandora)

Smykkefirmaet Pandora ser ud til at have en rigtig god første dag på børsen. Ved introduktionen i morges blev aktierne afregnet til kurs 210 - men allerede efter en halv time som børsnoteret virksomhed var kursen oppe på 238.

Dermed har investorerne allerede tjent 3,5 milliarder, og værdien af virksomheden er helt oppe på 30,8 milliarder kroner.

- Det er selvfølgelig tegn på en ekstremt stor interesse for aktien, og at nogle investorer ikke har fået den tildeling af aktier i forbindelse med børsintroduktionen, som de har ønsket sig. Og så køber de dem i markedet i dag, siger Mikkel Duus-Hansen der er aktiestrateg i Spar Nord Bank.

Pandora i Top 10

Med dagens børsintroduktion ser Pandora ud til at opnå en 9. plads i det danske C20-indeks over de mest handlede aktier. Og ifølge Mikkel Duus-Hansen har Pandora potentiale til at stige yderligere i graderne.

- Smykker er jo et produkt, som alle folk kan forstå, og det er et selskab, der har haft succes hidtil, så det kan meget vel blive en folkeaktie, som vil blive handlet rigtigt meget, siger han til DR Nyheder

International smykkegigant

Pandora blev stiftet i København i 1982, og i dag er der ansat mere end 4500 over hele verden, hvoraf langt de fleste - 3300 - arbejder i Thailand, hvor smykkerne fremstilles.

Smykkefirmaet havde sidste år en omsætning på 3,5 milliarder kroner og et driftsresultat på 1,6 milliarder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk