Parcelhusejere vil have flex-garanti

Landsformanden for Parcelhusejernes Landsforening, Alan Malskær, vil have en statsgaranti mod rentestigninger på flexlån.

Landsformanden for Parcelhusejernes Landsforening, Alan Malskær, vil have en statsgaranti mod rentestigninger på flexlån. (Foto: © edc, edc)

Landsformanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, vil have, at staten giver en garanti til boligejerne, når flexlånene til december skal fornys - for de står nemlig til at blive dyrere.

- Det problem, der er opstået er, at staten garanterer indskud i pengeinstitutter. Det vil sige, at så flygter pengene derhen, fordi der er den højeste rente og laveste risiko. Derfor skal staten garantere, at hvis der bliver problemer med flexlånene, så skal staten stå klar med en pakke der sikrer, at der ikke bliver usikkerhed om rentefastsættelsen, siger Allan Malskær til Radioavisen.

Politikere skeptiske

Men det bliver svært at få politikerne med på den ide.

- Jeg synes, at vi skal trække vejret, for allerede nu ser det ud til, at de redningspakker, der er lavet med henblik på finanskrisen, ser ud til at virke. Derfor synes jeg ikke, at vi lige nu skal kigge på en særlig redningspakke til husejere, siger det konservative medlem af boligudvalget Vivi Kier.

Hos oppositionen er det socialdemokratiske medlem af boligudvalget Bjarne Laustsen også skeptisk.

- Jeg er betænkelig. Den ene dag nationaliserer vi bankerne, den næste ophæver vi den private ejendomsret. Men hvis branchen kommer med en model, der kan understøtte nogle af de her husejere, som måske risikerer at komme i klemme, så vil vi gerne se på det, siger han til Radioavisen.