Pengene er fosset ud af kassen: Nu giver coronakrisen milliardoverskud til Falck

Lyntest har været en guldrandet forretning for Falck i 2021.

Falck har spundet guld på lyntest. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

178 millioner, 546 millioner, 948 millioner og 3,676 milliarder kroner.

Fire astronomiske beløb, der sætter et stort fed streg under redningkoncernens Falcks kæmpekrise de seneste år.

Det er nemlig tal, der viser hvor mange penge, der er fosset ud af kassen fra 2017 til 2020.

Men i 2021 har Falck lavet et finansielt comeback af de helt store, og det var særligt én ting, der kastede en redningskrans ned i Falcks slunkne pengekasse.

Nemlig coronakrisen. Falck vandt nemlig medansvaret for at lynteste danskerne, og de flere millioner vatpinde i danskernes næser har været en særdeles god forretning.

- De gode resultater skyldes i høj grad vores ekstraordinære anstrengelser i forbindelse med covid-19 og antigentest-aktiviteterne, lyder det fra koncernchef Jakob Riis og bestyrelsesformand Peter Schütze i en kommentar til regnskabet.

De blodrøde tal er nu blevet til mere end 1,2 milliarder i sorte tal på bundlinjen og hermed har Falck sit første overskud siden 2016, hvor overskuddet var helt anderledes beskedent.

Ifølge Falck gav testaktiviterne alene en omstætning på næsten 3,5 milliarder kroner og bidrog med mere end én milliard kroner til redningskoncernens overskud på driften.

- Vi er lykkedes med at udvikle kerneforretningen og har leveret et stærkt resultat på trods af vanskelige arbejdsvilkår og en voksende mangel på arbejdskraft i flere lande, siger koncernchef Jakob Riis.

Lønhop til topchef

I alt har Falck omsat for mere end 15 milliarder kroner sidste år, hvilket er næsten tre milliarder kroner mere end året før.

Regnskabet er så godt, at man skal helt tilbage til 2007 for at finde et år, hvor Falck har haft så stort et overskud.

Det store overskud drypper også af på Falcks topchef, Jacob Riis', privatøkonomi. I 2020 gik han ned i løn med en samlet lønpakke på 14,55 millioner kroner.

Sidste år steg hans løn så igen med over 40 procent, så den landede på 20,39 millioner kroner. Også Falcks finansdirektør, Tor Magne Lønnum, har fået et lønhop og tjente mere end 10 millioner kroner sidste år.

Hvis man ser bort fra lyntest, er Falcks normale forretning bygget op om ambulancedrift, vejhjælp, sundhedshjælp og tjenester inden for brand og redning. Det er både i ind- og udland.

Det er forventningen, at Falcks omsætning falder igen til næste år, men man forventer stadig et overskud på driften.