Pensioneret pædagog: Jeg er godt stillet

Flere pensionister skaber indtægter langt ind i alderdommen, og den såkaldte ældrebyrde er efterhånden til at bære.

Torben Knud er en af de pensionister, som udgør en mindre udgift for det offentlige, fordi han betaler skat af en privat pension. (Foto: Privatfoto)

Mange ældre har så gode pensionsordninger og så godt et helbred, at de er en overskudsforretning for statskassen. Det viser tal, som Danmarks Statistik har lavet for DR Nyheder.

Torben Knud fra Østerbro i København er en af de pensionister, som hver måned betaler skat af sin arbejdsmarkedspension.- Jeg har sparet op gennem mit arbejdsliv, forklarer den tidligere pædagog.Ingen tillægsydelserSelvom han som 72-årig ikke længere er en decideret økonomisk overskudsforretning, så er han en af de pensionister, som udgør en mindre udgift for samfundet, fordi han ikke får andre  ydelser end sin folkepension.- Grundbeløbet er på cirka 5.000 kroner, og det er det, jeg får fra det offentlige. Ellers får jeg ikke noget, fortæller han.

Ifølge Torben Knud betyder indtægten fra en privat pensionsopsparing, at han ikke er berettiget til andre overførsler - som eksempelvis varmehjælp eller tillægspension.- Det er jo simpelthen, fordi jeg er godt stillet økonomisk - og kan klare mig med de penge, jeg modtager. Og det er også meget rimeligt, siger han.Unge ældre skæpper i kassenIfølge beregninger, som Danmarks Statistik har lavet for DR Nyheder, er ældre fra 65 til 69 år allerede en overskudsforretning for samfundet.En forbrugerundersøgelse, Danmarks Statistik lavede i 2012, viser med forbehold, at 65-69-årige pensionister årligt indbetaler cirka 28.000 kroner mere til det offentlige, end de får udbetalt.Og tendensen vil ifølge Niels Ploug, direktør for personstatistik i Danmarks Statistik, fortsætte i de kommende år.- Det er en indikator på, at det fremover ikke vil være en lige så stor økonomisk udfordring, at en stadig større del af befolkningen bliver ældre, siger han.

Facebook
Twitter