Pensionskasse sikrer rekord til kunderne: 'Højeste afkast nogensinde'

Pensionskasser trak massive summer hjem i 2019, men de kommende år bliver magre, lyder forventningen.

To af landets pensionsselskaber lavede samlet set et afkast på lidt over 60 milliarder kroner til kunderne sidste år.

Socialrådgivere, sygeplejersker og andre ansatte, der arbejder med sundhed og lægemidler, går ud af 2019 med et rekordstort afkast på pensionskontoen.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra pensionskassen PKA.

- Medlemmerne i Danmarks største arbejdsmarkedspensionskasse kan glæde sig over det højeste investeringsafkast nogensinde. PKA skabte i 2019 et afkast på 32,5 milliarder kroner, skriver pensionskassen.

Også hos selskabet Pensiondanmark, der blandt andet har kunder, som arbejder med transport, rengøring samt bygge- og anlæg, er hænderne højt hævet over hovedet oven på resulatet for 2019.

Kunderne i Pensiondanmark fik i 2019 et samlet afkast på 29 milliarder kroner, skriver pensionskassen i en pressemeddelelse.

- Det er et rigtig godt resultat for vores medlemmer. Afkastet i 2019 svarer til omkring tre til fire års normalt afkast på ét år, siger direktør i Pensiondanmark Torben Möger Pedersen.

Årti med høje afkast forbi

PKA har omkring 320.000 kunder, og med resultatet kan kunderne nu se frem til et afkast på 13,6 procent på PKA’s investeringsportefølje, skriver selskabet.

Resultatet afslutter et godt årti for pensionsselskabernes afkast, men træerne vokser ikke nødvendigvis direkte ind i himlen i fremtiden.

- Selvom vi glæder os meget over det flotte resultat for 2019, så er det endnu vigtigere for os, at vi også i fremtiden er i stand til at skabe gode og stabile afkast til vores medlemmer, siger direktør i PKA Peter Damgaard Jensen.

Forventningen er, at de kommende år bliver mere magre sammenlignet med 2019, lyder den klare melding fra Pensiondanmark.

Kunderne skal ikke i fremtiden forvente afkast i nærheden af de 29 milliarder kroner, som Pensiondanmark sidste år hev hjem.

- Danskerne skal vænne sig til mere moderate afkast i de kommende år, siger pensionskassens direktør, Torben Möger Pedersen.

Skæpper også i statskassen

Pengene fra de to selskabers afkast i det forgange årti betyder også, at pensionskundernes opsparing har vokset sig større.

Skattevæsnet får med afkastet i 2019 også et større bidrag i form af den såkaldte PAL-skat, der er skat af investeringsafkastet.

Pensionsafkastskatten er på 15,3 procent af pensionsafkastet, og når kurserne på aktier og obligationer stiger, så ryger der også automatisk mere i statskassen.

Pal-skatten er blevet kaldt 'en skjult skat', fordi de færreste danskere er opmærksomme på skatten, der lægges på pensionsformuen.

- I hele perioden 2010-2019 har medlemmerne betalt 18 milliarder kroner i skat af et samlet afkast på 120 milliarder kroner, skriver Pensiondanmark.