Pensionsselskab overvågede piskesmældsramt kundes løbe-app

Pensionsselskabet AP Pension tager halvdelen af kundes udbetaling, fordi man mistænker svindel.

En kvinde havde mistet en del af sin erhvervsevne som følge af et piskesmæld i en trafikulykke. Men når hun kunne løbe og deltage i motionsløb, så skulle hun ikke have fuld erstatning, mente pensionsselskabet AP Pension. (Foto: © Monkey Business Images, Colourbox (modelfoto))

En kvinde er blevet overvåget af sit pensionsselskab og mister nu halvdelen af det forsikringsbeløb, hun blev tilkendt for tabt erhvervsevne efter et piskesmæld.

Det skriver Fagbladet 3F.

Selskabet AP Pension mistænkte ifølge Fagbladet 3F kvinden for forsikringssvindel og begyndte at undersøge hendes færden nærmere.

Fagbladet 3F skriver, at selskabet blandt andet tjekkede kvindens Facebook-profil og fandt frem til, at kvinden havde deltaget i et motionsløb, og så fandt AP Pension frem til kvindens profil på løbe-app'en Endomondo.

Overvåget i tre dage

AP Pension mente, at kvinden kunne løbe i et pænt tempo, og at hun derfor ikke var berettiget til samme erstatning.

- Det er i alles interesse, at der ikke ikke foregår forsikringssvindel. Men det er uhyggeligt, at oplysninger fra en løbe-app kan bruges i sådan en sag, siger seniorjurist Anette Høyrup fra Forbrugerrådet Tænk til Fagbladet 3F.

Selskabet foretog også skjulte videooptagelser af kvinden gennem tre dage.

Derfor mistede kvinden sin udbetaling for tabt erhvervsevne, men efter en klage til Ankenævnet for Forsikring får hun lov til at beholde halvdelen.

Kvinden har siden 2008 fået lidt over 200.000 årligt fra sin arbejdsmarkedspension.

Over for Fagbladet 3F ønsker AP Pension ikke at oplyse, hvordan man fandt frem til kvindens profil på app'en. Men selskabet siger, at man har overholdt loven.

DR Nyheder har været i kontakt med AP Pension for at få en kommentar til den specifikke sag, men selskabet kommenterer af princip ikke personsager, lyder det.

/ DR Nyheder /