Peter Forchhammer har tabt 800 mio.

Den farverige finansmand Peter Forchhammer er tæt på økonomisk kollaps efter på rekordtid at have mistet aktieværdier for op imod 800 mio. kr., skriver dagbladet Børsen.

Finansmanden Peter Forchhammer er bange for, at han har tabt hele sin formue. (Foto: Simon Bohr © Scanpix)

Den farverige finansmand Peter Forchhammer er tæt på økonomisk kollaps efter på rekordtid at have mistet aktieværdier for op imod 800 mio. kr., skriver dagbladet Børsen torsdag.

Ifølge avisens oplysninger er Forchhammer reelt tvunget i knæ af en eller flere bankforbindelser, som i de seneste dage er begyndt at tvangssælge ud af finansmandens aktiver i regi af investeringsselskabet Synerco.

Blandt Forchhammers finansielle partnere er Forstædernes Bank, Max Bank og Luxembourg-baserede Dexia Bank, der ifølge Børsens oplysninger igennem flere uger er skredet ind over for en række af bankens private banking-kunder og har indledt tvangssalg af deres aktiver for at få nedbragt lånene.

Hele formuen tabt

Peter Forchhammer er storaktionær i en række børsnoterede selskaber herhjemme, herunder i rigmandsbanken Capinordic, de alternative energidevelopere Eurotrust, Greentech og Renewagy samt i ejendomsudviklingsselskabet Olicom.

Dertil kommer en uspecificeret aktiebesiddelse i såvel Bioporto som i Guava.

- Jeg gider ikke som andre at foregøgle folk, at det går godt. Det går ad helvede til. Jeg tror desværre ikke, at markedet retter sig op, og jeg er bange for, at hele min formue er tabt. Når bankerne nu kommer og beder om at få deres penge, vil jeg forsøge en sidste gang at få dem til at give henstand, men problemet er, at de lurer på hinanden, og ingen vil risikere at være den, der trækker stikket sidst, siger Peter Forchhammer til dagbladet Børsen.

Facebook
Twitter