Plant en skov og tjen penge

Få din helt egen skov næsten uden at tage pungen op af lommen.Det kan lade sig gøre, hvis du ligger inde med fem hektar jord.

Få din helt egen skov - næsten uden at tage pungen op af lommen.Det kan lade sig gøre, hvis du ligger inde med 5 hektar jord. (Foto: Thomas Schmidt Nørgaard © P4 Østjylland)

Få din helt egen skov - næsten uden at tage pungen op af lommen. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men hvis du ligger inde med fem hektar jord, er det ganske realistisk.

Og det er ikke kun godsejere og rigmænd, der benytter sig af muligheden, fortæller skovrejsningskonsulent ved HedeDanmark, Niels Nygaard.

- Det er helt almindelige danskere, som har en lille ejendom, og arbejder uden for landbruget. Så de lever ikke af deres ejendom, og derfor kan de plante den til, siger han.

300 fodboldbaner

Niels Nygaard er i øjeblikket i gang med at plante omkring 150 hektar skov, svarende til 300 fodboldbaner, hos østjyske børnefamilier, håndværkere, pensionister og selvstændige, der typisk bor på et nedlagt landbrug. En skov koster omkring 30.000 kroner per hektar, men så dyrt bliver det langt fra. Faktisk kan det ende med at være helt gratis.

- Der er nogle tilskudsordninger gennem landdistriktsmidlerne, der gør, at man kan få dækket størstedelen af udgifterne til en ny skov. Så derfor kan man plante sin skov uden egentlig at skulle betale penge for det, siger han.

- Og allerede få år efter, at man har plantet skoven, er nogle af træerne tre-fire meter høje, så man vil hurtigt få stor glæde af den nye skov, siger Niels Nygaard.