Pølsemanden på Lyngby Stadion: Jeg er superglad

42-årige John Skjødt får ingen løn på søndag. Men det er lige meget - han jubler over klubbens redning.

Tommy Petersen, træner Thomas Nørgaard og Birger Jørgensen, kommende direktør, udtaler sig til pressen efter dagens møde i Lyngby Boldklub. Også blandt klubbens ansatte er der glæde. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Nyheden om den afværgede konkurs i Superligaklubben Lyngby bliver modtaget med glæde hos manden bag grillen med de berømte stadionpølser.

42-årige John Danø-Skjødt har arbejdet i klubben siden sæsonen 2001/2002, hvor klubben endte med at gå konkurs. Derfor var det en stor forløsning, da kontoret klokken 15 i dag fortalte ham, at klubben var reddet.

- Jeg er superglad for, at det kunne lade sig gøre. Der er mange ildsjæle, der kan bevare deres job, og førsteholdet kan fortsætte i den bedste række. Det er alt andet lige sjovere end at have 700 mennesker på stadion i danmarksserien, siger han med henvisning til den nedrykning, som ville være konsekvensen, hvis klubben var gået konkurs.

Meddelelsen om, at det er lykkedes at finde investorer til at fortsætte sæsonen i landets bedste fodboldrække og blandt andet at udbetale den manglende løn til spillertruppen, er kommet på dagen, hvor Superligaen genoptages efter vinterpausen.

Pølsemand: Det er ikke for pengenes skyld

Klubbens ledelse forventes på et senere tidspunkt at offentliggøre detaljerne i redningsplanen. Men det ligger fast, at klubben gennemfører hjemmekampen mod Brøndby på søndag.

Og dermed kan John Danø-Skjødt igen tænde op for grillen og sælge de populære pølser, der flere gange er blevet kåret til Danmarks bedste stadionpølser. På grund af den uafklarede situation er han afklaret med, at han ikke får løn på søndag.

- Det gør ikke noget. Det er ikke for pengenes skyld, at jeg er her. Man må kunne tænke mere end to dage frem. Man kan ikke vælge kun at være med til det sjove, siger John Danø-Skjødt, der også driver cafeen og laver mad til førsteholdet.

Han er ofte den første, der kommer, og den sidste, der går på kampdagene. Og i dagene omkring en kamp er det ikke usædvanligt, at han arbejder i 30-40 timer for klubben ved siden af sit job som pædagog og sin rolle som far til tre.

Superligaens bedste stadionpølse lever videre

- Klubben er mit frirum. Her er jeg min egen chef. Vi har en flad struktur, hvor alle snakker med hinanden, og det har en vis charme, siger Jonn Danø-Skjødt, der selv startede til fodbold i klubben som 12-årig.

Han regner med at få travlt til kampen mod Brøndby på søndag. Der vil blive solgt omkring 2.500 stadionpølser fra kulgrillen og gasgrillen, siger hans mangeårige erfaring.

John Danø-Skjødt fortæller, at fodboldtilskuerne gladeligt betaler 40 kroner for en pølse med brød, ristede løg, ketchup og sennep, fordi stadionpølsen har sin helt særlige smag.

- Det er en grov frankfurter på 150 gram med 18 procent oksekød i lammetarm. Den laves af Stryhns specielt til Lyngby Stadion. Og hvis jeg skulle komme med et lille tip, så synes jeg selv, den er klart bedst fra kulgrillen.

Facebook
Twitter