Poker-robotter giver Skat panderynker

Spilleselskaber kan efter nytår slå sig ned i Danmark. Skat, der skal agere dørmænd og holde markedet under opsyn, er bekymrede over poker-robotter.

Pokerselskaberne rykker ind i Danmark efter nytår. (© Colourbox)

I fredags kunne dr.dk fortælle, at robotter bluffer, better og besejrer pokerspillere på nettet.

Det vækker bekymring hos Skat.

- Det kan jo altid give anledning til panderynker, hvis spillerne bliver snydt, siger Jan Madsen, kontorchef i spillemyndigheden under Skat.

- Problemet er, at spillet ikke længere er reelt, for man spiller ikke mod en fysisk person, men mod en intelligent chip. Det er ikke reelt, lyder det fra Jan Madsen.

Dørmænd efter nytår

Sagen er aktuel, fordi det danske spillemarked liberaliseres. EU kræver en ende på Danske Spils monopol og det bliver til virkelighed 1. januar.

Det er dog ikke hvem som helst, der kan slå sig ned på dansk grund og tilbyde online poker. Det kræver en licens fra Spillemyndigheden.

Forskellen fra hidtil bliver altså, at en række pokersider på nettet får en dansk blåstempling.

- Spillene bliver jo de samme spil, som man kender dem i dag. Men det bliver på et mere reguleret marked og det giver jo spillerne en betydelig sikkerhed. For eksempel at man er sikret sine penge, fortæller Jan Madsen.

Danmark eftertragtet

43 operatører har søgt om tilladelse til at slå sig ned i Danmark og udbyde spil.

Med i puljen er blandt andet Betfair og Scandic Bookmakers, som benytter sig af det omdisukterede Ongame-netværk. Det er et krav for at få en licens, at der kun er menneskelige modstandere - altså robotterne skal sorteres fra.

Om den seneste historie om robotter hos Ongame får nogen betydning for, hvem der får licens, vil Jan Madsen ikke kommentere. Men han understreger, at han og kollegerne er fuldt ud opmærksomme på det stigende problem i online pokerverdenen.

'Håb og tro'

- Vi har prøvet at sætte nogle krav op i de tilladelser, vi udsteder. Det her (pokerrobotter, red.) skal ikke kunne foregå.

Men tror du selv på, at I kan bremse de her poker-robotter?

- Altså, på IT-området løber udviklingen jo altid stærkt. Men vi har da en tro og et håb på, at vi kan begrænse det her til et minimum med de tilladelser, vi uddeler, fortæller Jan Madsen.

Han pointerer, at Spillemyndigheden vil straffe med bøder og inddragelse af licensen, hvis det ikke lykkes for pokersiderne at udelukke robotter.

Facebook
Twitter