Politi: Thor P's løntal er ude i hampen

Finansministeren er meget tæt på at manipulere med tallene for, hvad en politimand tjener. Det mener Politiforbundets formand.

En typisk politimand ikke nikke genkendende til tal omkring 33.000 kroner på lønsedlen - den reelle løn ligger langt fra for de fleste af landets betjente. Det siger formanden for politiforbundet, Peter Ibsen.

Minister: Lønninger er ok

Finansminister Thor Pedersen siger i dag til Politiken, at det er en myte, at offentligt ansatte sakker bagud på lønnen. Han nævner som eksempel, at en politibetjent i gennemsnit tjener 33.000 kr. om måneden, alt inklusive - eller knap 400.000 kroner om året.

- De tal er på kant med at være groft manipulerende. Han lægger alt, hvad han overhovedet kan finde, sammen, og jeg vil tro, han også må lægge ledelsens lønninger oveni for overhovedet at nå op i det niveau. Der er ingen, absolut ingen på nær måske de øverste ledere, der kan nikke genkendende til de tal. Det er helt ude i hampen at gøre det på den måde. Men vi vil da gerne have 33.000, siger Peter Ibsen, der kalder finansministerens udmelding en rød klud for næsen af landets politibetjente.

Løn omkring 21.000

Ifølge Peter Ibsen tjener en politimand med 8-10 års anciennitet 21.500 kroner om måneden.

- Og så er det rigtigt, at man får tillæg for at køre på skiftehold, men det gør man altså også i det private, siger Peter Ibsen.

Han frygter, at mange især yngre politifolk vil lægge uniformen på hylden og forlade politiet, hvis ikke lønnen stiger ved de kommende overenskomstforhandlinger.

- Jeg har sjældent fået så mange mails som lige nu fra kolleger, som føler, at lønnen er så dårlig, at de overvejer at forlade politiet, hvis den ikke bliver bedre. Jeg har fået op mod 2000 mails, og hvis blot en fjerdedel af dem ender med at forlade politiet, så bliver det svært at nå de mål, der er sat for dansk politi. Så kan man glemme alt om at få flere betjente på gaden, siger Peter Ibsen.

Mange søger orlov

En opgørelse viste for nylig, at antallet af politifolk, der har søgt orlov uden løn i første halvår af 2007, er større end hele sidste år.