Politiet sigter Thomas Borgen i hvidvask-sag

Thomas Borgens hjem er blevet ransaget under efterforskningen af hvidvask-sagen i Danske Bank.

Ifølge Thomas Borgens forsvarsadvokat, Peter Schradieck, blev Thomas Borgens hus ransaget af politiet den 12. marts i år. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der er rejst sigtelse mod Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen for hans rolle i sagen om hvidvask i Danske Banks estiske filial.

Det oplyser Thomas Borgens advokat, Peter Schradieck, til Børsen.

Han fortæller desuden, at Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet, Søik, har ransaget Thomas Borgens hjem i Charlottenlund:

- Jeg kan bekræfte, at Søik har ransaget Thomas Borgens hus den 12. marts. Og jeg kan også bekræfte, at de har valgt at sigte Thomas Borgen som led i deres efterforskning af sagen, siger Peter Schradieck til Børsen.

Efterforskningen af hvidvaskskandalen i Danske Bank ligger hos Søik, som bedre kendes som Bagmandspolitiet.

DR Nyheder har fået oplysningerne fra Børsen bekræftet af Peter Schradieck. Søik ønsker hverken at be- eller afkræfte oplysningerne.

Mindst to chefer sigtede

Det har tidligere været fremme, at Søik i november sidste år sigtede Danske Bank som selskab for at overtræde hvidvaskloven i den estiske filial af Danske Bank, hvor der over en tiårig periode strømmede op mod 1.500 mistænkelige milliarder igennem.

Ved samme lejlighed oplyste chefen for Søik, Morten Niels Jakobsen, at politiet også undersøgte, om der kunne rettes et personligt ansvar mod enkeltpersoner i Danske Banks ledelse.

Ifølge Børsens oplysninger er yderligere mindst to tidligere chefer fra Danske bank blevet sigtet i samme sag om overtrædelse af hvidvasklovgivningen.

Thomas Borgen

  • Thomas Borgen er en norsk erhvervsleder, der indtil hvidvask-sagen havde haft en lang karriere i Danske Bank.

  • Borgen tiltrådte i Danske Bank i Oslo i 1997, og indtrådte som administrerende direktør for Fokus Bank, et norsk datterselskab i Danske Bank, i 2001.

  • I 2009 blev han en del af direktionen for Danske Bank og blev udpeget som ordførende direktør i banken i september 2013.

  • Den 19. september 2018 meddelte Thomas F. Borgen, at han fratrådte som direktør for banken. Det skete efter den enorme hvidvask-skandale i bankens estiske filial, hvor omkring 1.500 mistænkelige milliarder gennem knap ti år strømmede gennem banken.