Politiker indfører kønskvoter

Der skal flere kvinder ind i den øverste ledelse i Århus Kommune, og det kan kun gå for langsomt. Det mener rådmand Dorthe Laustsen (SF).

Dorthe Laustsen (SF) vil have et gennembrud for kvindelige chefer.

Der er alt få kvinder blandt lederne i Århus Kommune.

Det mener kommunens sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen (SF), der nu indfører kønskvoter blandt cheferne i sin forvaltning.

Om tre år skal mindst 40 procent af cheferne være kvinder.

- Det går for langsomt med ligestillingen i topledelserne hos både det private og det offentlige. Vi har set i Norge, at det lille skub, som blev givet via lovgivningen virkede i de private bestyrelser. Derfor skal vi i gang i Århus og i Danmark, siger Dorthe Laustsen. - Jeg har derfor pålagt min direktør, at vi får flere topkvalificerede kvinder i den øverste ledelse, fortæller hun.

Rådmanden kalder Århus Kommunes ligestilling katastrofal og vil derfor lave regler på området.

Frivilligheden gik fallit

- Vi er nødt til at tvinge dette igennem, hvis kvinderne skal have mulighed for at vise, hvad de kan. Vi har at gøre med systemer og mekanismer, der er så fastlåste og traditionelle, at der ikke sker noget, hvis ikke der bliver sat et tydeligt politisk signal, og det har jeg altså valgt at gøre på kvinders kampdag, lyder det fra Dorthe Laustsen.

Der er ingen kvindelige topledere i borgmesterens afdeling eller i afdelingerne for børn og unge eller teknik og miljø, men sådan skal det altså ikke se ud i alle afdelinger i Århus Kommune.

- Som rådmand har jeg tænkt mig at bruge min ledelsesret til at arbejde for ligestilling. Frivillighedsprincippet har vist sin fallit gang på gang. Det viser udviklingen i Århus Kommune jo med skrammende tydelighed, siger hun.

Facebook
Twitter