Politisk flertal for at begrænse aktieoptioner

Et politisk flertal vil begrænse virksomhedernes muligheder for at give deres direktører med aktieoptioner for millioner af kroner. Erhvervsministeren mener, at politikerne skal blande sig uden om.

Der er masser af millioner til en lille håndfuld bankdirektører, som for år tilbage fik givtige aktieoptioner. Nu vil et politisk flertal begrænse optionerne. (Foto: DR © DR)

Politisk flertal ønsker at ændre aktieselskabsloven, efter at det er blevet mere og mere udbredt med guldrandede aktieoptioner til direktører.

Bestyrelserne i de danske virksomheder skal ikke længere have lov til at udstyre deres direktører med aktieoptioner for millioner af kroner.Det mener et politisk flertal i Folketinget bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, skriver Berlingske Tidende.De fire partier reagerer på de senere års udvikling, hvor aktieoptioner til danske direktører har nået to- og trecifrede millionbeløb.Senest vækker det politikernes forargelse, at direktøren for Roskilde Bank, Niels Valentin, har udsigt til 115 millioner kroner, mens de to bankdirektører fra Ringkjøbing Landbobank, Bent Naur Kristensen og John Fisker Bull, står til at dele 105 millioner kroner.- Det er fuldstændig absurd. Der er ikke nogen, der er så meget værd, siger den socialdemokratiske erhvervsordfører Niels Sindal til Berlingske Tidende.Sammen med Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten vil han ændre aktieselskabsloven, så aktieoptioner bliver et anliggende, som aktionærerne skal tage stilling til på generalforsamlingen.- Så kan aktionærerne selv bestemme det, lyder Niels Sindals pointe.Regeringen og De Radikale mener derimod, at det er helt fint med de omsiggribende optionsprogrammer. Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) mener, at han og hans politiske kolleger skal blande sig helt uden om, hvad man tjener på erhvervslivets direktionskontorer.ExternalContent

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter