Post Danmark ansætter elite-postbude

Post Danmark vil etablere en indsatsstyrke af elitepostbude, der kan træde til, når der er usædvanligt mange breve eller sygemeldinger.

Post Danmark ansætter nu et beredskabskorps af postbude. (Foto: Bo Bechsgaard)

I regn og slud skal posten ud! Men det er langt fra altid, den kommer ud. Derfor sætter Post Danmark nu trumf på og ansætter en specialstyrke på 500 postbude, der skal ud i al slags vejr,

Den nye indsatsstyrke skal sættes ind, når antallet af breve eller sygemeldinger er så voldsomme, at det trækker tæppet væk under den daglige planlægning, skriver Jyllands-Posten.

Størst problem i Hovedstaden

Problemet med manglende omdeling er størst i Storkøbenhavn, hvor Post Danmark på enkelte ruter jævnligt helt må opgive at bringe dagens post ud.

Vicedirektør med ansvar for distributionen Mogens Madsen, vurderer at hovedstadsområdet alene har brug for et nødberedskab på 200-400 tilkaldevikarer. Dertil kommer et skrigende behov for omkring 400 lørdagsafløsere primært i Århus og Storkøbenhavn, og rekrutteringskampagnen er i fuld gang med bl.a. avisannoncer.

Aftale om fyraftensgaranti

Nødberedskabet er blevet ekstra påtrængende, efter at Post Danmark kort før jul indgik en aftale med fagforbundet 3F om en såkaldt fyraftensgaranti, der betyder, at budene maksimalt kan tvinges til at arbejde over i en halv time.

- Det betyder, at vi skal kunne ringe efter folk, når postmængderne eller sygefraværet er større end forventet, for at have den fornødne sikkerhed for, at al posten bliver omdelt, siger Mogens Madsen.

Historisk højt sygefravær

Post Danmark er ramt af et historisk højt sygefravær på otte procent. Det svarer til, at næsten 1.700 postbude, kontorassistenter og andre medarbejdere hver eneste dag melder sig syge. De fastansatte postbude arbejder desuden kun hver anden lørdag, og da de studerende ikke længere gider slæbe post i weekenderne, mangler postvæsenet konstant folk.

Mogens Madsen anslår, at man hver lørdag må opgive at dele post ud på omkring 15 ruter - det skal dog ses i lyset af, at Post Danmarks omdeling er delt ind i 6.000 ruter på landsplan.

- Det er ikke et stort generelt problem. Men derfor er det ikke tilfredsstillende anyway, og vi arbejder meget intensivt på at gøre det bedre, siger vicedirektøren.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk