Postnord-direktør får fyreseddel: Svensk landechef tager over

Koncernchef Håkan Ericsson er færdig som direktør i Postnord.

Den danske del af Postnord-koncernen har leveret et samlet underskud på 3,6 milliarder kroner på seks år. Nu er chefen for det hele blevet fyret.

Den øverste chef for den dansk-svenske postgigant Postnord er færdig i spidsen for den trængte koncern.

En enig bestyrelse har valgt at fyre Håkan Ericsson, der har stået i spidsen for Postnord siden 2013. Det fremgår af en pressemeddelelse:

- Bestyrelsen og Håkan Ericsson er i fællesskab nået frem til, at tiden er inde til et nyt lederskab i Postnord, siger Christian Jansson, bestyrelsesformand i Postnord i pressemeddelelsen.

Her nævner han også det aggressive omstillingsarbejde i Postnord, som forsøger at tilpasse sig faldet i brevforsendelser i Danmark og Sverige.

- Der skal fokuseres endnu mere på kernevirksomheden i de enkelte lande, fordi det er afgørende for at kunne opfylde kundernes behov og sikre langsigtet lønsomhed, fortsætter han.

Også fyring til finansdirektør

Annemarie Gardshol, nuværende chef for Postnord Sverige, tiltræder i stedet som konstitueret koncernchef.

- Den nye ledelse vil nu meget hurtigt i samarbejde med bestyrelsen udarbejde en plan for gennemførelse af de nødvendige omstillinger. Det er vores ambition at fortsætte med at styrke vores førende position i Norden, siger Annemarie Gardshol, konstitueret koncernchef i Postnord i pressemeddelsen.

Beslutningen om at omrokere i ledelseslaget i Postnord går ikke kun ud over Håkan Ericsson: Også den nuværende finansdirektør, Gunilla Berg, er færdig i Postnord.

- Gunilla Berg har ydet en vigtig indsats i Postnord i en periode, der var kritisk for virksomheden, og Postnord takker hende for hendes store indsats, siger Christian Jansson, bestyrelsesformand i PostNord.

Årslønningerne til de to ledende medlemmer var for administrerende direktør Håkan Ericsson sidst år ni millioner kroner og for Gunilla Berg 4,2 millioner kroner.

Af seneste årsregnskab fremgår, at de to Postnord-direktører står til et fratrædelsesvederlag svarende til den seneste årsløn.

Økonomisk indsprøjtning

Siden de nationale postselskaber i Danmark og Sverige i 2009 fusionerede til Postnord, har de dårlige historier klæbet til den skandinaviske postkoncern.

Særligt det dramatiske brevfald i Danmark har været en møllesten om regnskabet, og har de seneste år kostet koncernen milliarder af kroner.

I 2017 lykkedes det Postnord at overtale ejerne, den danske og svenske stat, til at skyde 1,7 milliarder kroner i virksomheden.

Langt størstedelen af beløbet, 1,2 milliarder kroner, kommer fra den danske stat og skal blandt andet medfinansiere fyringer af tusindvis af tjenestemandsansatte postfolk, der har krav på tre års løn ved en fyring.

Samlet omsatte Postnord for 37,7 milliarder svenske kroner i 2018 og fik et nettounderskud på 1,1 milliarder svenske kroner.

Postnords danske forretning omsatte for 8,6 milliarder svenske kroner og måtte notere sig et markant driftsunderskud på 1,4 milliarder svenske kroner svarende til et underskud på én milliard danske kroner.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter