Postnord fyrer 2.500

Postnord kan med statspenge i ryggen fortsætte sin store restrukturering. Den betyder tusinder af opsigelser.

(ARKIV) Postnord er i gang med en stor omstrukturering, der vil betyde, at 2.500 fuldtidsstillinger nedlægges. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Efter at EU har givet grønt lys til støtte fra den danske stat, gennemfører Postnord nu anden del af sin restrukturering, der blandt andet omfatter fyringen af cirka 4000 medarbejdere.

Af dem mangler cirka 2500 fuldtidsstillinger stadig at blive afviklet. Afskedigelserne vil ske i løbet af de nærmeste år, skriver Postnord i en pressemeddelelse mandag.

EU godkendte 28. maj støtten på 1,53 milliarder svenske kroner - eller hvad der svarer til lidt over 1,1 milliard danske kroner - til Post Danmarks omstrukturering.

Den store plan er dyr, da mange af de medarbejdere, der skal fyres, er tjenestemandsansatte. Med godkendelsen fra EU kan udførelsen af planen fortsætte.

Ifølge kommunikationsdirektør Thomas Backteman fra Postnord kan medarbejderne forvente, at det snart meddeles, hvem der skal fyres.

- Det bliver gennemført, så snart vi har fået den her likviditet, og det sker relativt snart. Det er i den nærmeste fremtid, at vi kommer til at eksekvere det her, siger han.

Han vil ikke kommentere, hvem der helt konkret rammes af spareplanen, men forsikrer, at medarbejderne vil blive informeret.

Postnords ejere - den danske og svenske stat - indgik i oktober en aftale om at bidrage med 2,2 milliarder svenske kroner til koncernen.

EU-Kommisionen har altså nu godkendt størstedelen af det beløb. Det forventes, at kommissionen vil godkende resten - 667 millioner svenske kroner - i løbet af 2018, skriver Postnord.

/ritzau/