Postnord stopper med at sende post til Kina på grund af coronavirus

Coronavirus får nu også konsekvenser for pakker og breve til og fra Kina.

Hos Postnord er det i øjeblikket ikke muligt at indlevere pakker, der skal til Kina. (Foto: © Postnord)

Postnord stopper med at sende post til Kina. Det skyldes, at mange flyselskaber har indstillet deres flyvninger til Kina på grund af udbruddet af coronavirus.

Derfor er det i øjeblikket ikke muligt at indlevere post til Postnord, som skal sendes til Kina. Det skriver Postnord på firmaets hjemmeside.

Postnord ønsker ikke at stille op til interview, men skriver i en mail til DR Nyheder:

- På grund af udbruddet af coronavirus har mange flyselskaber indstillet deres flyvninger til Kina. Derfor vil det indtil videre ikke være muligt at indlevere breve og pakker til Postnord, som skal sendes til Kina.

Det er Postnord i alle lande, der ikke længere sender post til Kina.

- Vi har forsøgt alle mulige løsninger, men præcis som mange andre postselskaber i verden har vi været nødt til at tage den beslutning, da fragtkapaciteten til Kina nu er meget begrænset, skriver Postnord.

Allerede den 4. februar meldte det irske postvæsen, at det ikke længere sender post til Kina.

Derudover er pakker og breve fra Kina, der skal omdeles i Danmark, ramt af store forsinkelser.

- Forsendelser fra Kina, der skal leveres til danske forbrugere, er også ramt af forsinkelser i Kina som følge af udbruddet, skriver Postnord.

Har kostet 1.000 mennesker livet

Coronavirus, som første gang blev identificeret i Kina den 31. december, har dræbt over 1.000 mennesker og inficeret over 42.000. Udbruddet af coronavirus i Kina udgør ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO en 'meget alvorlig trussel mod resten af verden'.

Coronavirus

  • Hvor farligt er det? Forskere kæmper fortsat med at fastslå dødeligheden. I begyndelsen lød det, at coronavirusset var mindre farligt end sars, men siden er der opstået tvivl om, hvor transparente de kinesiske myndigheder er. Ifølge internationale forskere kan smittetallene fra kinesiske myndigheder være helt op til ti gange højere. WHO har analyseret 17.000 smittetilfælde. Her fastslog de, at dødeligheden lå under to procent, men historisk set har tidlige "dødelighedsanalyser" af epidemier vist sig at være utroværdige. Til sammenligning havde sars-virusset en dødelighed på knap ti procent.

  • Hvordan bliver man smittet? De fleste luftbårne virusser smitter gennem hoste og nysen. I starten afviste kinesiske myndigheder, at det kunne spredes mellem mennesker, men det har siden vist sig at være forkert. Nu advarer forskere om, at syge personer kan smitte andre, allerede inden de mærker symptomer.

  • Hvor begyndte udbruddet? I begyndelsen af januar rapporterede flere internationale medier, at en mystisk sygdom havde ramt 59 personer i den kinesiske by Wuhan. Sygdommen blev kædet sammen med et marked, der solgte levende fisk, fugle og andre dyr. I dag vides det fortsat ikke, hvilket dyr der var kilden til sygdommen, og lukningen af 'kødmarkedet' i Wuhan har gjort det umuligt at undersøge.

  • Er der en vaccine på vej? Ja, men det vil tage måneder - og måske år. Trods teknologiske fremskridt er det en dyr og risikabel proces at udvikle nye vacciner. Efter sars-udbruddet i 2003 gik der 20 måneder, inden en vaccine var klar. Den blev aldrig nødvendig, da udbruddet var under kontrol.

  • Kilder: Sundhedsstyrelsen, New York Times.

Opdateret klokken 15:37 med udtalelse fra Postnord.